Home / Social / Inițiativă lăudabilă pe care o bârlădeancă a pus-o în practică la intrarea în scara blocului

Inițiativă lăudabilă pe care o bârlădeancă a pus-o în practică la intrarea în scara blocului

Inedit! În urmă cu mai bine de o săptămână, locuitorii scării B a blocului D2, de pe Bulevardul Epureanu, au avut parte de o surpriză de proporții: au observat că în holul de la intrarea în scară a apărut o minibibliotecă.

Cea care a avut ideea de a pune în rafturi cărțile care nu-i mai încăpeau în apartament a fost o locatară de la parterul blocului.

„M-am gândit că e mai bine să fie citite aceste cărți decât să le arunc la container. Am așezat cărțile pe un suport, de unde pot fi luate și citite, atât de către locatarii din bloc, cât și de către cei care vin în vizită la aceștia”, ne-a declarat Valerica Pruteanu, cea căreia i-a aparținut ideea.

Inițiativa sa a fost apreciată de vecinii din scară, dar în special de cei mai mici locatari, care merg la școală. Puținii copii din bloc au grijă de cărți, chiar le-au sortat în funcție de genuri, ei fiind atât bibliotecari, cât și principalii cititori.

„E un mod frumos de a-i invita pe școlari, dar și pe pensionarii din bloc să citească. Puțini mai sunt cei care citesc în mod constant. Oamenii nu mai sunt interesați de lectură, dar cei mici din bloc le dau exemplu celor mai mari și ori de câte ori ies la joacă răsfoiesc câte o carte din cele prezente în mica bibliotecă a scării. Oricum, cărțile nu dispar pentru că cititorii nu fură, iar hoții nu citesc”, a spus o locatară a blocului D2. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: