Home / Sanatate / Laser stomatologic superperformant, la Axa Dental Clinic din Bârlad

Laser stomatologic superperformant, la Axa Dental Clinic din Bârlad

Bârlădenii pot beneficia acum, chiar la ei în oraș, de laseroterapie stomatologică de ultimă generație. Axa Dental Clinic deține al doilea laser superperformant din România, după o clinică din Miercurea Ciuc.

Avantajele utilizării laseroterapiei în tratamentele stomatologice sunt imense, efectele acesteia fiind uimitoare și nedureroase.

„Aparatul laser multifuncțional cu care lucrez deja la Axa Dental Clinic nu are nici un fel de contraindicație. Poate acționa pe toate structurile cavității bucale, structuri dure – dinți și os, sau structuri moi – cele din dinte și gingia. Laseroterapia este folosită cu succes în gingivite și parodontopatii marginale, coagulează vasele de sânge aberante și distruge microbii și virusurile din pungile gingivale. Deși pare incredibil, prin laseroterapie se realipește gingia de dinte și dispare punga gingivală. Dinții se reimplantează consecutiv tratamentului, dispărând mobilitatea dentară. Am avut cazuri de pacienți cu dinți cu mobilitate de grad III și în urma tratamentului făcut în mai multe ședințe, am reușit să-i fac din nou imobili, aproape cu efect de restitutio ad integrum. Tratamentul nu este dureros, nu este invaziv, nu curge sânge, iar o ședință nu durează mai mult de 15 minute. De regulă, este nevoie de 4-5 ședințe pentru un efect optim”, a declarat, pentru Est News, dr. Alexandru Bucă, medic specialist stomatolog cu competențe în laseroterapie.

Acesta a mai precizat că tratamentul are un efect uimitor, dar nu poate face minuni în cazul unor parodontoze complicate. Cu cât pacientul se adresează mai devreme, în primele faze ale parodontopatiilor, cu atât rezultatele vor fi mai bune.

Medicul Alexandru Bucă s-a specializat în laseroterapie la Miercurea Ciuc, cu reprezentantul firmei franceze care produce aparatul. Valoarea acestei aparaturi cu laser superperformant este de 50.000 de euro, din care doar fibra optică utilizată costă 20.000 de euro. La vârful fibrei se degajă temperaturi cuprinse între 1.300 și 3.000 de grade Celsius, iar timpul de degajare este de o miime de secundă.

„Laseroterapia este o metodă care nu ar trebui să sperie pacienții care vin la stomatolog. Tratamentul nu produce sângerare, durere, tumefierea gingiilor sau alte efecte adverse și pentru că nu este nevoie de anestezie, pot beneficia de acest tratament și persoanele cu diferite afecțiuni cum sunt cele cardiovasculare”, a mai adăugat dr. Alexandru Bucă.

Numărul pacienților cu gingivite și parodontopatii este destul de mare, dar tratamentele clasice invazive îi țin pe pacienți, de cele mai multe ori, departe de stomatolog, aceștia temându-se de durere, dar și de costurile mari ale intervenției.

Axa Dental Clinic a luat în calcul veniturile reduse ale populației din zona Bârladului și a venit în întâmpinarea pacienților cu tarife mult mai accesibile decât în alte clinici asemănătoare din țară, dar care nu folosesc acest tip de laser superperformant. Cu această aparatură se poate interveni pe țesuturile cavității bucale, cu raze laser de diferite lungimi de undă și diferite energii, care lucrează pe dinte cât și pe mucoasa gingivală și bucală. Prin utilizarea acestui laser superperformant nu se degajă fum, iar pacientul nu este nevoit să suporte mirosul acestuia, nemaifiind stresat ca în cazul tratamentului clasic.

Cu prețul tratării unui dinte la o clinică din București, de exemplu, la Axa Dental Clinic se pot trata opt dinți, în condiții de înalt profesionalism și de sterilizare la cele mai înalte standarde. Bârlădenii nu sunt la curent cu aceste tehnici stomatologice avansate, neinvazive și nedureroase, dar pot de acum să experimenteze la Axa Dental Clinic cum este să mergi relaxat la stomatolog. (M.N.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Măsură radicală a CJ-ului. Punctul de transfuzii Vaslui va funcționa în cadrul Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean dorește ca noul punct ...

Pasagerul unui tren, preluat în stare gravă de o ambulanță din Stația CFR Vaslui, după ce a suferit o criză de epilepsie

Un bărbat de 64 de ani, din Focșani, a ...

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: