Home / Justitie / Acțiuni pentru creșterea siguranței traficului rutier, la Murgeni

Acțiuni pentru creșterea siguranței traficului rutier, la Murgeni

Polițiștii rutieri vasluieni au pus în aplicare un plan de acțiune pentru creșterea siguranței traficului rutier. Astfel, au desfășurat activități, în zona orașului Murgeni, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale în vigoare.

„Cu ocazia filtrelor instituite, au fost verificate peste 100 de autovehicule și legitimate peste 180 de persoane. Urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 14.000 lei.De asemenea, aceștia au reținute 2 de permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Vaslui.

Au fost constatate și două infracțiuni privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, un bărbat de 50 de ani din orașul Murgeni a fost depistat conducând un autovehicul pe drumul național DN24A, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În aceeași zi, un bărbat de 59 de ani a fost depistat conducând un autovehicul pe strada Ștefan cel Mare, din orașul Murgeni, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul, domiciliat în Murgeni, avea 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Polițiștii rutieri atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii vasluieni vor acționa în continuare, în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic, în vederea prevenirii producerii accidentelor rutiere”, a precizat conducerea IPJ Vaslui. (A.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Turci opriți cu focuri de armă de polițiștii de frontieră vasluieni la granița cu Republica Moldova

Trei turci și un basarabean au fost opriți cu ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: