Home / Justitie / Amenzi de aproape 100.000 de lei date de polițiștii vasluinei pentru evaziune fiscală în comerțul cu produse alcoolice

Amenzi de aproape 100.000 de lei date de polițiștii vasluinei pentru evaziune fiscală în comerțul cu produse alcoolice

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat în zilele de 22 și 23 iunie, pe raza județului Vaslui, în vederea depistării persoanelor care comit ilegalități în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor alcoolice.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 75 de agenți economici și legitimate peste 100 de persoane.

“Au fost constatate 2 infracțiuni, dintre care o infracțiune de evaziune fiscală și o infracțiune privind mărcile și indicațiile geografice. De asemenea, polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, dintre care 50 pentru încălcări ale Legii 12/1990 (privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite), 11 pentru nerespectarea obligației de utilizare a caselor de marcat și 5 pentru abateri de la lege”, se arată într-un comunicat transmis de conducerea IPJ Vaslui.

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de peste 90.700 de lei.

Au fost ridicați, în vederea confiscării, peste 1.600 lei, dar și bunuri (băuturi alcoolice, țigarete, produse de panificație, articole vestimentare), în valoare totală de peste 3.000 lei, comercializate fără documente legale de proveniență. (A.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

”Trei ceasuri rele” pentru mai mulți copii și bătrâni din județ, victime ale unor accidente

Mai mulți copii și bătrâni ...

O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O femeie de 87 de ...

Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Cei care doresc să îmbrace ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: