Home / Administratie / Cățel muribund, abandonat între containere, la Bârlad. Cine îl are pe conștiință: stăpânii criminali, sau edilii care permit crima?

Cățel muribund, abandonat între containere, la Bârlad. Cine îl are pe conștiință: stăpânii criminali, sau edilii care permit crima?

Expresia romȃnească “a duce o viață de cȃine” capătă un înțeles din ce în ce mai dramatic la Bȃrlad, unde neglijența și indiferența administrației locale fac ca scene tulburătoare, care implică animale chinuite, să se petreacă pe stradă, în văzul tuturor, fără ca nimeni dintre cei responsabili să ia vreo atitudine.

De mai bine de o săptămȃnă, zona containerelor de gunoi de la intersecția străzilor Mihai Viteazul și Prutului a devenit orfelinat pentru căței. Mai mulți pui de cȃine și-au găsit culcuș printre mizeriile aruncate zilnic la pubele și se chinuie să supraviețuiască temperaturilor ridicate și foamei.

Cei care trec prin apropierea containerelor sunt întȃmpinați nu numai de mirosurile grele, pe care gradele din termometre la amplifică și le fac de nesuportat, ci și de scȃncetele patrupedelor abia venite pe lume, într-un oraș în care problema maidanezilor este una evidentă pentru toată lumea, mai puțin pentru autorități.

Cine e om și cine e cȃine?

Dincolo de plȃnsul puiuților de cȃine, care fie au fost rodul vreunei împerecheri stradale, fie au fost aruncați la ghenă, pur și simplu, de vreun bȃrlădean fără inimă, așa cum se întȃmplă în mai multe zone din oraș, tabloul cu animale abandonate, chinuite, lăsate să moară flămȃnde, în soare, este unul sfȃșietor și te face să te întrebi, în această situație, cine e om și cine e cȃine.

Dacă pentru copii, scenele cu un cățel somnolent, aproape fără reacție, sunt un bun prilej de joacă pentru cȃteva minute, adulții trec impasibili pe lȃngă puii care n-au nicio vină pentru frȃntura de viață care le-a fost dată, și care, pentru majoritatea, se va încheia mult prea repede.

Bucuros că a semnat recent contractul cu hingherii vasluieni, care se vor ocupa de capturarea, transportarea, microciparea, hrănirea, sterilizarea și eutanasierea cȃinilor fără stăpȃn din Bȃrlad, primarul Dumitru Boroș pare că s-a spălat pe mȃini de “problema comunitarilor”. Cel puțin așa a lăsat de înțeles la conferința de presă în care și-a lăudat realizările și unde a alocat un minuțel din viața lui pentru discutarea acestui subiect care a făcut și face să curgă valuri de nemulțumiri din partea bȃrlădenilor.

Unde e Poliția Animalelor?

În orașele civilizate, așa cum se dorește a fi Bȃrladul, departamentul pentru Poliția Animalelor din cadrul Poliției Locale îi are în vizor și le aplică amenzi usturătoare celor care își abandonează animalele pe străzi. Pui sau exemplare adulte. Cȃteva mii de lei trebuie să plătească oamenii pentru care animalele nu sunt ființe, ci obiecte, asupra cărora cred că au oricȃnd drept de viață și de moarte. Probabil prea ocupați să se acomodeze cu noul sediu pe care l-au primit în dar din partea Primăriei, polițiștii locali din Bȃrlad nu au cum să observe că, pe străzi, zeci de pui de cȃine își așteaptă sfȃrșitul. Cine îi are pe conștiință? (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Colectarea selectivă a deșeurilor menajere a intrat în faza de amenințări

de Dănuț CIOBANU  Reprezentanții Fondului de Mediu au inspectat ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: