Home / Social / Bârlădenii au luat cu asalt magazinele care vând aparate de climatizare

Bârlădenii au luat cu asalt magazinele care vând aparate de climatizare

Comercianții de aparatură electrocasnică au dat lovitura în acest sezon. Deși suntem abia la începutul verii, vânzările de aparate de climatizare și ventilatoare merg excelent. Fie că sunt comercializate în magazine mai mici sau mai mari, bârlădenii le cumpără pentru a-și crea condiții optime de temperatură, acasă sau acolo unde își desfășoară activitatea.

„Anul acesta a fost unul foarte profitabil pentru magazinul nostru. Dacă în anii anteriori aparatele de aer condiționat se vindeau bine de la începutul lunii iulie, anul acesta am fost asaltați de clienți încă de la sfârșitul lunii aprilie, cu un maxim la începutul lunii iunie. Pe de o parte, umiditatea foarte mare din această vară i-a adus pe bârlădeni în magazin, dar și învechirea aparatelor de climatizare pe care le dețineau. Un aparat bun funcționează 12-15 ani, nu poate ține la infinit. Au apărut aparate noi, cu proprietăți și funcții îmbunătățite, iar lumea vrea să cumpere astfel de aparate, mai ales că verile tind să devină tropicale”, a declarat, pentru Est News, șeful unui magazin de profil din Bârlad.

Comerciantul a precizat că aparatele de aer condiționat sunt mai căutate de cumpărători decât ventilatoarele, deși prețul unui aparat de climatizare este de șase sau șapte ori mai mare. Cei mai mulți optează pentru aparatele de aer condiționat mai ieftine, care costă aproximativ 1.200 de lei. Sunt, însă, și clienți care vor să cumpere ultimele apariții în domeniu, aparate care ajung la 3.500 – 3.900 de lei, mai ales pentru spații mari.

Adresabilitate mare se înregistrează și la magazinele care vând produse electrocasnice prin programul Rabla. Aici, cozile au fost foarte mari în weekend, mai ales duminică. Totuși, șefii de magazin spun că vânzările sunt bune dar nu exagerat de mari, tocmai din cauza duratei de încheiere a contractelor aferente ofertei promoționale. Aceștia recunosc, însă, că aparatele de aer condiționat sunt în topul aparatelor electrocasnice cerute de clienți. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

Un tânăr din Bârlad a scăpat cu viață ca prin minune după ce și-a făcut mașina praf în urma coliziunii cu un TIR

Un tânăr de 34 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: