Home / Social / După Zilele culturale ale Bârladului, cultura a rămas ”la înălțime”: cea de scaieți, care ajung și chiar și la doi metri!

După Zilele culturale ale Bârladului, cultura a rămas ”la înălțime”: cea de scaieți, care ajung și chiar și la doi metri!

Trandafirii și scaieții fac casă bună în centrul Bârladului. După ce locuitorii orașului au descoperit ciupercile crescute în asfaltul din aproprierea hotelului, de câteva zile pot admira, tot în centrul orașului, o combinație inedită.

De această dată, în fața Pavilionului Expozițional „Marcel Guguianu”, trecătorii pot constata cum, vizavi de aleea de trandafiri, a explodat o frumoasă floră spontană, crescută cu spor în urma ploilor, în care se distinge, cu grație, ciulinul. Unii scaieți au crescut mai înalți de doi metri, pe terenul proprietate privată, vecin cu Pavilionul Expozițional, teren ce așteaptă să fie toaletat, din când în când, măcar pentru că se află în centrul urbei.

Dar de ce să ne mai mire pădurile crescute pe clădirile abandonate, când la șosea, în centrul cultural istoric, putem admira natura sălbatică în elementul ei?

Oare maestrul Guguianu ar fi fost bucuros să vadă bălăriile uriașe din vecinătatea clădirii care îi adăpostește aproape întreaga operă, donată nouă (încă din 1997, în vremea ex-primarului Doru Gabriel Craus), concitadinilor săi?

Guguianu iubea frumosul în forma sa cizelată, finisată, perfectă și tocmai de aceea e greu să includem vegetația crescută haotic în propria-i paletă de valori. Nu că ciulinii, coada-calului, coada-șoricelului, brânca-ursului și cașul-popii ar fi mai puțin sublime, dar dacă e să promovăm natura sălbatică și buruienile în registrul agreat de cel mai mare sculptor român de după Brâncuși, atunci să o facem elaborat, asumat și a la carte! Cum le stă bine profesioniștilor! (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: