Home / Social / După Zilele culturale ale Bârladului, cultura a rămas ”la înălțime”: cea de scaieți, care ajung și chiar și la doi metri!

După Zilele culturale ale Bârladului, cultura a rămas ”la înălțime”: cea de scaieți, care ajung și chiar și la doi metri!

Trandafirii și scaieții fac casă bună în centrul Bârladului. După ce locuitorii orașului au descoperit ciupercile crescute în asfaltul din aproprierea hotelului, de câteva zile pot admira, tot în centrul orașului, o combinație inedită.

De această dată, în fața Pavilionului Expozițional „Marcel Guguianu”, trecătorii pot constata cum, vizavi de aleea de trandafiri, a explodat o frumoasă floră spontană, crescută cu spor în urma ploilor, în care se distinge, cu grație, ciulinul. Unii scaieți au crescut mai înalți de doi metri, pe terenul proprietate privată, vecin cu Pavilionul Expozițional, teren ce așteaptă să fie toaletat, din când în când, măcar pentru că se află în centrul urbei.

Dar de ce să ne mai mire pădurile crescute pe clădirile abandonate, când la șosea, în centrul cultural istoric, putem admira natura sălbatică în elementul ei?

Oare maestrul Guguianu ar fi fost bucuros să vadă bălăriile uriașe din vecinătatea clădirii care îi adăpostește aproape întreaga operă, donată nouă (încă din 1997, în vremea ex-primarului Doru Gabriel Craus), concitadinilor săi?

Guguianu iubea frumosul în forma sa cizelată, finisată, perfectă și tocmai de aceea e greu să includem vegetația crescută haotic în propria-i paletă de valori. Nu că ciulinii, coada-calului, coada-șoricelului, brânca-ursului și cașul-popii ar fi mai puțin sublime, dar dacă e să promovăm natura sălbatică și buruienile în registrul agreat de cel mai mare sculptor român de după Brâncuși, atunci să o facem elaborat, asumat și a la carte! Cum le stă bine profesioniștilor! (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: