Home / Administratie / La Bârlad, politica Poleială se confirmă: cort avem! Dar unde-i apa, dom’ primar?
La cortul de ”prim-ajutor” al primăriei Bârlad se distribuie umbră... din belșug

La Bârlad, politica Poleială se confirmă: cort avem! Dar unde-i apa, dom’ primar?

Edilul Dumitru Boroș declara, în urmă cu o săptămână într-o conferință de presă, că Primăria va amenaja un cort de prim-ajutor în Piața Victoriei, acolo unde bârlădenii afectați de caniculă se vor putea opri și răcori cu un pahar de apă rece și, mai ales, gratis. Au trecut destule zile fierbinți și, cu toții am observat că, da, cortul a fost amplasat. Dar… unde-i apa, domnule primar?

În afară de o prelată, nu se observă niciun recipient cu apă, nici pahare de unică folosință și nici personal care să distribuie apa. Deși, de o lună, zilnic, temperaturile sunt atât de ridicate și umiditatea exagerată, încât au făcut victime în rândul bârlădenilor, Primăria nu a reușit să se mobilizeze pentru a face și funcțional cortul de prim-ajutor. În schimb, a făcut anunț pe propria pagină de facebook, acolo unde Poleiala strălucește mai abitir ca Soarele,  că municipalitatea locală oferă apă potabilă. Gratis!!!

Ieri, pe băncile adăpostite de pânza de cort, bârlădenii stăteau la odihnă. Au văzut că pe cort scrie Primăria Bârlad. Unii nu au înțeles pentru ce a fost ridicat acesta, în timp ce alții, la curent cu ”politica Poleială”, mustăceau cu subînțeles.

„Habar nu am ce-i cu cortul ăsta, eu am venit să stau pe bancă, să fumez o țigară. Se organizează vreun târg?”, a întrebat o femeie care astăzi se odihnea în zonă. ”Sigur că știu ce semnificație are cortul. Am citit pe facebook-ul Primăriei și în ziarul Est News. Numai că nu văd apa aia gratis. Așa că mi-am cumpărat singură”, a spus o altă femeie

Bârlădenii remarcă lipsa de interes a autorităților locale, într-un sezon estival atipic, în care umiditatea și disconfortul termic au ajuns la cote alarmante.

„Altă dată erau mai multe corturi de prim-ajutor în Bârlad, erau și cântare, aparate de luat tensiunea, chiar și dispozitive pentru măsurarea glicemiei. Deși e cald de-ți crapă capul, nu este nici un cort în care să se distribuie apă. Sigur, putem să ne cumpărăm și noi o sticlă de apă, dar dacă totuși este o recomandare ce trebuie respectată de autorități, de ce nu se ia în calcul? Aici, lângă cortul ăsta gol, există țâșnitori, dacă ne e cald o să ne udăm cu apă sau o să intrăm în bazin. Asta e!”, a declarat un bârlădean aflat ieri cu treabă în Piața Victoriei.

Bârlădenii mai au de așteptat ca Primăria să se miște și să amenajeze cortul de prim-ajutor promis, despre care a vorbit în conferința de presă primarul orașului. Temperaturile se anunță sufocante în următoarele zile, iar miercuri și joi, canicula va da bătăi de cap celor pe care-i vor prinde orele amiezii pe stradă. (M.N.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: