Home / Social / Ministerul Agriculturii cedează două imobile în paragină în proprietatea municipiului Vaslui

Ministerul Agriculturii cedează două imobile în paragină în proprietatea municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Primăria Vaslui pregătește încă o preluare extrem de importantă pentru patrimoniul orașului. Ministerul Agriculturii este de acord să cedeze autorităților locale două locații destinate fermierilor, care în prezent sunt în ruină. Este vorba despre Casa Agronomului și fostul Oficiu pentru Consultanță Agricolă. După ce va fi emisă hotărârea de guvern, cele două imobile vor trece în proprietatea municipiului Vaslui și administrarea Consiliului Local.

În ședința ordinară a Consiliului Local (CL) Vaslui de la sfârșitul acestei săptămâni, consilierii locali vor aproba două proiecte de hotărâri privind preluarea Casei Agronomului și Oficiul pentru Consultanță Agricolă. Primul proiect vizează aprobarea transmiterii din domeniul public al statului și administrarea Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, în domeniul public al municipiului Vaslui a terenului în suprafață de 2344 metri pătrați (mp) și a construcțiilor în suprafață de 224 mp, respectiv 61 mp, situate în strada Călugăreni nr.4. Al doilea proiect de hotărâre privește aprobarea transmiterii din domeniul public al statului și administrarea DAJ Vaslui, în domeniul public al municipiului Vaslui, a terenului în suprafață de 611 mp și a construcției în suprafață de 519, situate în strada Eternității nr.1.

În cursul anului 2017 și 2018, Primăria Vaslui a transmis adrese către Ministerul Agriculturii și Primul-Ministru al României, prin care a solicitat preluarea în domeniul public al municipiului a celor două imobile. În urma acestor demersuri, Ministerul Agriculturii și-a dat acordul pentru inițierea demersurilor de preluare a celor două construcții de către autoritățile locale, sub condiția menținerii uzului și interesului public al acestora. După aprobarea de către CL Vaslui a celor două imobile, se vor demara procedurile necesare pentru emiterea unei hotărâri de guvern cu privire la transferul dreptului de proprietate publică a „Casei Agronomului” și a „Oficiului pentru Consultanță Agricolă”.

Reabilitări, eșuate

În urmă cu mai mulți ani s-a încercat repararea celor două clădiri. În cazul Casei Agronomului, situată pe strada Eternității nr.1, după ce a fost decopertată tencuiala și tâmplăria exterioară, lucrările au fost sistate din lipsă de finanțare. Același lucru s-a întâmplat și cu fostul Oficiu pentru Consultanță Agricolă.

Planul municipalității este să renoveze cele două clădiri și să le pună la dispoziție specialiștilor care lucrează în sectorul agricol.

Este păcat ca cele două clădiri să nu fie folosite. Imobilele vor fi modernizate și echipate corespunzător și vor fi puse la dispoziția persoanelor care își desfășoară activitatea în sectorul agricol”, a spus Geanina Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Polițiști care fac cinste uniformei și județului Vaslui

Trei polițiști din cadrul Inspectoratului ...

Obiecte decorative create de persoane cu dizabilități, cumpărate de bârlădenii cu suflet

Timp de două zile, holul ...

Bradul din centrul Vasluiului prinde contur. De Moș Nicolae, orașul va fi plin de luminițe

Pomul de Crăciun pregătit de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: