Home / Invatamant / 65% dintre elevii vasluieni au avut medii peste 5 la Evaluarea Națională. Cinci elevi au avut media 10

65% dintre elevii vasluieni au avut medii peste 5 la Evaluarea Națională. Cinci elevi au avut media 10

Cinci elevi din județul Vaslui au reușit să obțină medii de 10 la Evaluarea Națională, iar 48 au luat note de 10 la una dintre materii.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, 65,10 % dintre elevi au avut medii peste 5.00, rata de promovare fiind de 78,74 % la proba de Limba și Literatura Română și de 52,81% la cea de Matematică.

1.143 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii sub 5.00.

„La nivelul județului, s-au obținut cinci medii de 10 și 49 de note de 10,  dintre care 26 la Limba Română și 23 la Matematică. Înainte de rezolvarea  contestațiilor, 65,1 % dintre participanții la examen au obținut medii  peste 5,00”, a declarat profesor Lidia Râșcanu, din cadrul  ISJ Vaslui.

Un elev al Colegiului „Codreanu”, singurul din Bârlad care a obținut media 10 la Evaluarea Națională

Zece cu repetiție! Singura medie de 10 la Evaluarea Națională, printre elevii din Bârlad, a fost obținută ca și anul trecut, tot de un elev al Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu”. Se numește Bogdan Andrei și a absolvit gimnaziul la prestigiosul colegiu bârlădean, în clasa la care a fost dirigintă profesoara Dorina Ghiorghiu.

Dacă, anul trecut, Ana Stoleriu, de la același colegiu, a reușit să fie notată cu 10 la ambele probe ale Evaluării Naționale, în acest an, a fost rândul unui băiat să obțină această performanță, alături de alți patru elevi din județ. Deocamdată, este singura medie de 10 obținută de elevii bârlădeni, înainte de soluționarea contestațiilor.

Mulți elevi au cerut să le fie recorectate tezele, mai ales la limba română, nemulțumiți de modul în care profesorii ieșeni le-au evaluat lucrările.

La Evaluarea Națională s-au înscris 3.502 elevi din județul Vaslui, dintre  aceștia participând la examen 3.253. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Bârlad, o investiție de 6 milioane de lei se degradează înainte de a fi recepționată

Sala de sport a Școlii ...

Liceul “Dimitrie Cantemir” Fălciu, în sărbatoare de ziua patronului spiritual

Cei peste 610 de preșcolari ...

Primăria tergiversează angajarea unui medic dentist pentru cabinetul proaspăt dotat al Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad

Cabinetul stomatologic al Liceului Teoretic ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: