Home / Sanatate / Laboratorul de gastroenterologie al spitalului bârlădean, închis, după ce faimoasa asistentă care a leșinat în timp ce efectua o endoscopie a stricat colonoscopul!

Laboratorul de gastroenterologie al spitalului bârlădean, închis, după ce faimoasa asistentă care a leșinat în timp ce efectua o endoscopie a stricat colonoscopul!

de Simona MIHĂILĂ

 

Nu vor mai fi efectuate endoscopii și colonoscopii la spitalul bârlădean, după ce faimoasa asistentă care a leșinat în timp ce efectua o endoscopie, în urmă cu o lună, a comis-o iar: a stricat colonoscopul spitalului!

Incalificabil! Un nou incident, petrecut în cursul zilei de ieri, la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad vine să confirme, încă o dată dacă mai era nevoie, că incompetența nu este doar tolerată în această unitate, ci și protejată. Asistenta medicală care a leșinat, luna trecută, în timp ce o asista pe dr. Ana-Maria Chiosa, medic gastroenterolog, la efectuarea unei endoscopii, a bifat o nouă ”performanță profesională”: a stricat colonoscopul spitalului.

Dr. Ana-Maria Chiosa, gastroenterolog

Potrivit surselor noastre din spital, se pare că asistenta, ajunsă în acest post după ce a lucrat ca vânzătoare la o alimentara, ar fi dezinfectat aparatul de colonoscopie fără să acopere contactele electrice.

Exasperată de atâta incompetență, doctorița Chiosa a luat o decizie radicală. A înaintat conducerii spitalului un referat prin care a anunțat că va închide Laboratorul de gastroenterologie până când aici va fi angajat personal specializat. Practic, până când acest lucru se va întâmpla, pacienții care se adresează spitalului bârlădean nu vor mai beneficia de endoscopii și colonoscopii în cabinetul unității.

Nu este pentru prima dată când reporterii noștri află că la spitalul bârlădean tehnologia dă mari bătăi de cap mai ales asistentelor angajate în ultimii ani. Un lucru cu atât mai îngrijorător, ținând cont că cele mai eficiente tehnici de tratament și investigații se bazează pe tehnologia modernă, de ultimă generație.

 

Managerul Daniela Borș zice că ea nu știe nimic!

 

Am încercat să obținem un punct de vedere de la managerul Daniela Borș, care ne-a transmis prin purtătorul de cuvânt al spitalului (dr. Angelica Gramaticu) că nu are cunoștință de această situație și că la ea nu a ajuns niciun referat din partea dr. Chiosa.

Mesajul este ceea ce ar vrea managerul Daniela Borș ca noi să credem. Ca să câștige timp, probabil, să mușamalizeze cazul.

În urma scandalului de luna trecută, când asistenta buclucașă a căzut din picioare din pricina senzațiilor tari oferite de endoscopia la care trebuia să pună umărul, doctorița Chiosa și-a înaintat demisia.

Leșinul asistentei nu era nicidecum un caz izolat. Dr. Chiosa, spun surse din spital, era excedată de ”mâncătoria” unora dintre colegii medici, precum și de faptul că nu avea la îndemână personal specializat pentru investigațiile dificile pe care le realizează. Aspecte cu care se confruntă în continuare.

Reamintim că dr. Ana-Maria Chiosa a fost unul dintre cei mai așteptați specialiști la spitalul de urgențe de la Bârlad, un medic gastroenterolog la această unitate fiind o raritate, în ultimii ani.

Panicată de ideea demisiei, managerul Daniela Borș a convins-o pe dr. Chiosa să se răzgândească. Atunci, ca și acum, le-a transmis reporterilor Est News că nu știe de nicio demisie. Speră și de această dată, cu siguranță, să o facă pe dr. Chiosa să-și ”înghită” referatul.

Cel mai probabil, pentru ca astfel să ne poată furniza, prin interpușii care servesc interesele spitalului (acelea care nu au legătură cu serviciile medicale profesioniste și nici cu sănătatea pacienților), un ”drept la replică” plin de minciuni. Ca acela pe care interpușii de care vorbim l-au plasat, cu un tupeu demn de cauze mai nobile, pe grupurile de socializare, sub nasul cititorilor noștri care au citit atunci articolul despre demisia dr. Chiosa.

În respectivul ”drept la replică” (care nu ne-a fost cerut niciodată, deși drepturile la replică sunt oferite doar de către publicațiile care nu solicită punctele de vedere ale părților acuzate), cititorii noștri s-au putut delecta cu aberații rar întâlnite. Cum ar fi nevoia de ”dezvoltare personală” a duduilor care vor să se facă asistente medicale, deși nu au vocație; ori armonia dintre cadrele medicale; ori aspirațiile sublime ale conducerii care ”se pune în slujba cetățeanului”.

About Simona Vasile

x

Check Also

Doi tineri de 17 și 33 de ani, duși la spital după ce au fost victime ale animalelor din curte

Doi tineri de 17 și ...

Mulți pacienți internați la spitalul bârlădean nu au putut vota, deși ar fi vrut să-și exercite acest drept

Indignare! După ce au aflat ...

Două ambulanțe au intervenit la o secție de votare din Poenești, după ce la doi membri li s-a făcut rău

Două ambulanțe au intervenit la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: