Home / Invatamant / Iată ce activități interesante pot frecventa copiii din Bârlad, pe perioada vacanței de vară!

Iată ce activități interesante pot frecventa copiii din Bârlad, pe perioada vacanței de vară!

Biblioteca „Stroe S. Belloescu” este una dintre puținele instituții din Bârlad care în această vară organizează activități pe timpul vacanței. Copiii de școală primară și gimnazială pot beneficia, până pe 30 august, de activitățile din cadrul unor ateliere interesante, unde își pot petrece în siguranță și în mod plăcut timpul liber.

În perioada 1- 30 august, în fiecare zi de luni, începând cu ora 10:00, în sala de lectură a bibliotecii, copiii cu vârste peste 8 ani vor exersa caligrafia la atelierul „Arta scrisului frumos – Caligrafia”. Tot în aceeași perioadă, în aceeași zi și la aceeași oră, dar la secția de copii a bibliotecii, școlarii din clasele VII-VIII vor putea învăța arta croșetării la atelierul „Bibliocroșet”.

Începând din 2 iulie până pe 30 august, marțea, de la ora 10.00, școlarii din clasele V- VIII se vor putea delecta cu poveștile copilăriei în cadrul activității „Hai-hui prin lumea poveștilor”.

Încă de pe 11 iunie, s-a deschis la secția pentru copii a bibliotecii, atelierul „Popas pe tărâmul fanteziei”, un atelier în care copiii pot afla tainele quilling-ului, în fiecare zi de marți, de la ora 14:00, până pe 30 iulie.

Tot marțea, dar de la ora 16.00, atât copii cât și adulți pot participa în sala de lectură a bibliotecii la ateliere de împletit sfoara.

În perioada 3 – 17 iulie, toți școlarii și preșcolarii au posibilitatea ca miercurea, de la ora 10.00, în sala de lectură, să ia cursuri de educație rutieră și tot de la aceeași oră, în aceeași zi, copiii de gimnaziu interesați de răspunsurile la marile întrebări ale omenirii pot participa la atelierul interactiv „Curiozități despre…”.

Din 4 iulie până pe 29 august, de la ora 10.00, în sala de lectură a bibliotecii, copiii peste 10 ani își pot perfecționa talentul literar la atelierul „Jurnal de vacanță”.

Joia, de la ora 14:00, copiii de toate vârstele vor confecționa obiecte prin răsucirea hârtiei, prin metoda quilling, la atelierul „Popas pe tărâmul fanteziei”. În aceeași zi, la sala de lectură a bibliotecii, preșcolarii vor participa la activități de lectură și joc în cadrul atelierului „Creștem cititori”.

Și ziua de vineri va fi plină de activități, pe parcursul lunilor iulie și august. La 10.00, elevii peste 8 ani sunt așteptați în sala de lectură pentru a viziona mai multe filme documentare, de mare interes pentru vârsta lor, în cadrul activității „Să aflăm despre…”. Tot de la ora 10:00, copiii de gimnaziu care vor să se inițieze în arta croșetatului, pot veni la atelierul „Bibliocroșet”, iar de la ora 13:00, tot elevii de gimnaziu pot afla secretele artei plastice la atelierul „Arta picturii”. Coordonatorul acestui atelier nu este un bibliotecar, ci un partener al acestei instituții, profesoara Jeni Budea.

Părinții și copiii, deopotrivă, s-au arătat interesați de aceste activități care le pot umple o parte a timpului în vacanță, și în mare parte locurile au fost ocupate. Cei care nu s-au înscris până la această oră, se pot adresa Bibliotecii „Stroe S. Belloescu” pentru a ocupa eventualele locuri rămase disponibile. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

Echipamente de protecție și materiale dezinfectante, donate Spitalului Huși de episcopie

Episcopia Hușilor a donat spitalului municipal din localitate cantități ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: