Google+
Home » Administratie » “Secretele” de la Casa Armatei prelungesc termenul de execuție a proiectului

“Secretele” de la Casa Armatei prelungesc termenul de execuție a proiectului

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a spus că firma care lucrează la fosta Casă a Armatei a primit o prelungire cu două luni a termenului de execuție. În ultima ședință a CJ Vaslui, Buzatu a spus consilierilor județeni că este posibil ca acest termen să fie prelungit încă o dată.

Am dat două luni în plus pentru realizarea proiectului. Clădirea a fost construită de militari și nu au fost date toate secretele și astfel au mai apărut unele lucruri ce au necesitat soluții tehnice. Am apelat la arhitecți și proiectanți pentru a duce mai departe investiția. E posibil să mai apară astfel de situații și să mai dăm o prelungire de două luni a termenului final de execuție. Vrem ca în toamna acestui an să dăm centrul cultural în funcțiune și în anul 2020 aici să se poată desfășura Festivalul de Umor Constantin Tănase”, a spus Dumitru Buzatu.

Proiectul «Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional» beneficieze de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi.

În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice. Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului.

Inițial, proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, dar CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: