Home / Social / Ziua Internațională Împotriva Consumului și traficului de Droguri, marcată astăzi la Vaslui

Ziua Internațională Împotriva Consumului și traficului de Droguri, marcată astăzi la Vaslui

Pe 26 iunie, la nivelul tuturor țărilor membre ale Organizației Națiunilor Unite (ONU), se marchează Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri.

Anul acesta, tema propusă de „SĂNĂTATE PENTRU JUSTIȚIE. JUSTIȚIE PENTRU SĂNĂTATE”, temă ce își propune să sublinieze importanța cooperării între instituțiile din domeniul sănătății și justiției. Un răspuns eficient la problema drogurilor are nevoie de colaborarea strânsă între justiție, sănătate și serviciile sociale, pentru a oferi soluții integrate, în acord cu convențiile internaționale și cu respectarea drepturilor omului.

În concordanță cu misiunea instituțională și, implicit, cu obiectivele specifice cuprinse în documentele strategice în domeniul reducerii cererii de droguri, Agenția Națională Antidrog (ANA) se alătură, ca în fiecare an, organismelor internaționale în marcarea Zilei Internaționale împotriva consumului și traficului ilicit de droguri, prin organizarea de activități, la nivel național, menite să tragă un semnal de alarmă cu privire la dinamica acestui fenomen.

„Astăzi, între orele 10.00 – 12.00, în Parcul Copou din municipiul Vaslui va avea loc un eveniment de marcare a Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, centrat atât pe promovarea unui stil de viață sănătos, prin sport și activități în aer liber, cât și pe dobândirea unor informații despre efectele negative ale consumului de droguri, prin activități interactive între copii, tinerii din parc, specialiștii ANA- CPECA și voluntarii antidrog. Activitatea va fi organizată alături de specialiști din cadrul DGASPC și profesori de sport din cadrul Școlii Gimnaziale Alexandru Ioan Cuza Vaslui. Copiii sunt asteptați în număr cat mai mare pentru a ni se alătura, să readucem în memoria tuturor jocurile copilăriei.”, a precizat conducerea CPECA Vaslui, printr-un comunicat.

Subtemele campaniei de anul acesta se referă la tratamentul adaptat pentru consumatorii de droguri, crearea legăturii între prevenire, tratament și incluziune socială, și acumularea cunoștințelor necesare în domeniul justiției și al sănătății. (A.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: