Home / Social / Asociațiile de proprietari din Bârlad nu sunt interesate de stârpirea insectelor din subsolurile blocurilor

Asociațiile de proprietari din Bârlad nu sunt interesate de stârpirea insectelor din subsolurile blocurilor

Dezinsecția făcută până acum de Compania de Utilități Publice (CUP) SA Bârlad se pare că nemulțumește o parte a bârlădenilor, agasați în continuare de țânțari. Bârlădenii trebuie, totuși, să aibă în vedere și un alt aspect esențial pentru înlăturarea insectelor, respectiv subsolurile blocurilor.

Reprezentanții CUP au declarat pentru Est News că, totuși, numărul țânțarilor s-a redus, mai ales după dezinsecția cu elicopterul utilitar. Este adevărat că țânțarii nu au fost nimiciți în totalitate și realitatea este că oricât de mult s-ar stropi, terestru sau aerian, CUP nu va reuși să rezolve problema decât parțial. O condiție pentru reducerea considerabilă a proliferării țânțarilor este ca și în subsolurile blocurilor să se realizeze dezinsecția.

Până acum, nu am fost solicitați de nicio asociație de proprietari pentru a le presta servicii de dezinsecție. La fel s-a întâmplat și anul trecut”, a declarat, pentru Est News, Adrian Bobeică, directorul SC CUP SA Bârlad.

Bârlădenii care locuiesc la bloc nu vor să suporte cheltuielile cu dezinsecția, indiferent de firma de specialitate cu care asociația ar dori să lucreze. În aceste condiții, țânțarii se înmulțesc nestingheriți în subsolurile pline de apă, umezeala fiind un factor favorizant. Țânțarii pot genera probleme de sănătate, fiind vectori de răspândire a unor boli infecțioase, dar creează și disconfort prin înțepăturile lor, care pot declanșa reacții alergice destul de severe.

Anul acesta, au ajuns la medic copii înțepați de țânțari, după ce părinții au constatat că pișcăturile le-au provocat micuților umflături și edeme locale pe mânuțe și piciorușe.

Eradicarea în proporții considerabile a țânțarilor ar putea fi realizată dacă Primăria ar suporta o parte din costurile cu dezinsecția subsolurilor blocurilor, mai ales că nu este vorba despre sume foarte mari, dar rezultatele ar fi semnificative. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: