Home / Social / Consiliul Local Vaslui aprobă regulamentul de funcționare al Sălii de Sport Donici

Consiliul Local Vaslui aprobă regulamentul de funcționare al Sălii de Sport Donici

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Local Vaslui va aproba în ședința de astăzi regulamentul de organizare și funcționare pentru Mini sala de Sport Donici. Sala a fost înființată în scopul promovării și sprijinirii activităților cluburilor și asociațiilor din municipiul Vaslui în procesul de educație și formare sportivă a tineretului, precum și pentru cerințele ocazionale ale sportului de masă.

Conform regulamentului de organizare, persoana responsabilă cu administrarea sălii de sport și personalul de îngrijire și curățenie fac parte din cadrul Primăriei Vaslui. Sala de sport poate fi utilizată pentru desfășurarea activităților sportive de către preșcolarii și elevii din sistemul de învățământ preuniversitar; sportivii asociațiilor și cluburilor sportive înregistrate; asociații nonguvernamentale; persoane fizice și juridice din oraș. Finanțarea cheltuielilor curente și de capital se asigură din taxele de închiriere a sălii de sport, alocații de la bugetul local și alte venituri (donații și sponsorizări obținute în condițiile legii). Taxa de închiriere este de 10 lei/oră/persoană în cazul activităților activităților individuale: fitness, gimnastica de întreținere sau de recuperare și 25 lei/oră în cazul activităților sportive de grup. Solicitanții pot beneficia de abonamente lunare. Abonamentele se pot solicita pentru perioade minime de 4 ore/lună și maxime de 16 ore/lună. În cazul abonamentelor se acordă o reducere de 10% din taxele de utilizare.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus la premierea cluburi de taekwondo Sulsa Vaslui și Liga de Est Vaslui că municipalitatea va investi în amenajarea unei săli de sport într-un punct termic dezafectat. “Nu este vorba numai de cele două cluburi, mai sunt și alte cluburi care au nevoie de spații de antrenament. În prezent, aceste cluburi încearcă se se descurce pe la Casa de Cultură, prin Parcul Copou în complexul respectiv. Eu consider că municipalitatea poate pune o sală de sport la dispoziția acestor cluburi, care printr-un grafic corespunzător să-și desfășoare activitatea. În acest fel pun în valoare o centrală termică care stă într-un cartier, s-a degradat și nu mai arată corespunzător”, a spus Vasile Pavăl.

Astfel, la rectificarea bugetului local al municipiului Vaslui din trimestrul al II-lea din acest an se vor prevedea fonduri pentru reabilitarea unui punct termic, pentru ca în cel mult un an și jumătate sala de sport să fie dată în funcțiune.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: