Home / Invatamant / Adolescenta moartă în accidentul de la Bădeana, elevă la Liceul Pedagogic Bârlad. Șoferul făcea ”liniuțe” pe șosea, cu o altă gașcă de tineri

Adolescenta moartă în accidentul de la Bădeana, elevă la Liceul Pedagogic Bârlad. Șoferul făcea ”liniuțe” pe șosea, cu o altă gașcă de tineri

de Simona MIHĂILĂ

Șoc pentru zeci de elevi ai Liceului Pedagogic ”Ioan Popescu” din Bârlad”, care au rămas împietriți la aflarea veștii că fata de 17 ani, moartă în cumplitul accident de la Bădeana, din noaptea de sâmbătă spre duminică, în care și-au mai pierdut viața alte patru persoane, este colega lor, frumoasa Maria Elena Penghiș.

Maria Elena trecea în clasa a XII-a, profilul învățător-educator. Era din localitatea Berheci, comuna Gohor, din județul Galați, și se afla în mașina condusă de șoferul de 31 de ani care a produs carnagiul de pe DN 581. Din cele cinci persoane care se aflau în autoturism, doar una a scăpat cu viață, o altă adolescentă de 15 ani.

Cu toții se întorceau de la Bârlad, unde petrecuseră câteva ore într-un club, alături de o altă gașcă de tineri, tot din comuna Gohor. Cele două grupuri au plecat, fiecare cu altă mașină, puțin după miezul nopții și, la ieșirea din Bârlad, șoferii celor două autoturisme s-au luat la întrecere. Au gonit nebunește pe DN 581, depășindu-se nu doar unul pe celălalt, ci și alte mașini aflate în trafic. Fiecare depășire era marcată cu chiote de bucurie.

”Liniuța” s-a finalizat tragic, pe raza localității Bădeana, când șoferul autoturismului în care se afla Maria Elena Penghiș, eleva de la Pedagogic, a depășit o alta înmatriculată în Bulgaria, a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal într-o mașină care circula regulamentar. Patru oameni au murit pe loc și alți opt au fost răniți. Cel mai grav a fost rănită Maria Elena. A ajuns la spital în comă, cu cu fața zdrobită și coloana ruptă. La Urgențe a intrat în stop cardiorespirator, manevrele de resuscitare fiind fără rezultat.

 

”Cui mai dau eu cadou o păpușică, acum?”

Toți apropiații fetei sunt răvășiți de durere. Părinții au făcut un adevărat șoc. Cunoscuții care au interacționat cu ei spun că mama neagă că ar fi vorba de fetița ei, singurul ei copil, și așteaptă ca fata să dea telefon, să intre pe poartă.

Ana Gohoreanu, vecina și apropiată prietenă de familie, cea care și-ar fi dorit să o cunune pe Maria Elena atunci când s-ar fi măritat, spune că totul i se pare ireal.

”Nu pot să cred. Nu realizez. Măriuca noastră, fetița care a crescut sub ochii mei și căreia în fiecare an, de când s-a născut, i-am cumpărat câte o păpușică de ziua ei… nu mai este. Cui să-i mai duc eu, acum, o păpușă? Un copil atât de dulce, atât de bun, atât de vesel, atât de frumos! Cum se poate? Nu am cuvinte”, ne-a declarat Ana Gohoreanu.

Cristina Elena Comănescu, cea mai bună prietenă a Mariei, este la fel de zdruncinată de durere: ”Ne cunoșteam de câteva luni, dar a fost de ajuns să devenim cele mai bune prietene. Comunicam des, spuneam ca suntem surori. Maria era un suflet mare și generos. Era de ajuns să vadă că ai nevoie de ajutor și făcea cumva de te ajuta. Nu o voi uita niciodată!”.

Una dintre cele mai afectate persoane de vestea morții Mariei Elena Penghiș este diriginta acesteia, profesoara Tatiana Bradu.

”Nu-mi vine să cred că n-am să mă mai întâlnesc cu Maria în toamna, la clasa unde îi eram diriginta. Am rămas socată de vestea că aceasta ne-a părăsit într-un tragic accident. Încă îmi fac curaj să o sun pe mama ei, cu care vorbeam deseori la telefon, și apoi îmi voi face curaj să merg marți la înmormântare, la ea în sat, la Berheci. Maria era o fetiță de nivel mediu la învățătură, dar o fată inimoasă, plăcută, care se încadrase perfect în colectivul clasei cu profil învățător-educator. Era veselă și îi plăcea să se distreze, ca oricărui tânăr. Era deosebit de frumoasă. Era singurul copil al familiei Penghiș și familia o iubea foarte mult. Mama sa îi făcea toate plăcerile și încerca, prin vestimentație, să-i scoată în evidență calitățile. Păcat că a murit atât de tânără”, a mărturisit îndurerată prof. Tatiana Bradu.

În luna ianuarie, o altă elevă de la un liceu din Bârlad, a murit în urma unui accident de mașină, al fel de stupid. Raluca Noacă, de 15 ani, din comuna Perieni, Miss Boboc la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, și-a pierdut viața după ce a făcut imprudența să urce în mașina unui tânăr teribilist din Perieni. Viteza excesivă cu care acesta a condus a făcut ca autoturismul să intre într-un cap de pod. De acolo a fost proiectat în poarta căminului cultural și, de acolo, înapoi pe șosea.

About Simona Vasile

x

Check Also

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: