Home / Administratie / Consilierul liberal Adrian Todireasa, revoltat de atitudinea sfidătoare a colegilor săi de partid, față de Silviu Budescu

Consilierul liberal Adrian Todireasa, revoltat de atitudinea sfidătoare a colegilor săi de partid, față de Silviu Budescu

Decizia instanței de judecată care obligă PNL Bârlad să anuleze excluderea din partid a profesorului bârlădean Silviu Budescu le dă ”bufeuri” liberalilor din Consiliul Local (CL) Bârlad, în frunte cu primarul Dumitru Boroș. Aceștia s-au făcut că plouă atunci când au fost rugați să dea un răspuns în legătură cu intențiile pe care le au la adresa lui Budescu.

Budescu a fost exclus în mod abuziv din partid înainte de a fi numit în funcția de consilier local, iar zilele trecute, a înaintat către Consiliul Local o adresă în care precizează: „Această măsură de excludere a avut ca urmare imposibilitatea validării mele în funcția de consilier local. Avându-se în vedere desființarea hotărârii care a făcut imposibilă validarea mea, rog să puneți în discuție măsurile care se impun cu privire la calitatea mea de consilier local. Depun alăturat copia hotărârii judecătorești”. Adresa a fost înregistrată la Consiliul Local pe 16 iunie, pentru a fi supusă dezbaterii în ședința de Consiliu a lunii respective.

Grupul PSD a fost cel care a cerut lămuriri în plen asupra scrisorii trimise de Budescu. Subiectul a fost, însă, evitat de primarul Dumitru Boroș și consilierii PNL. Mai puțin de Adrian Todireasa, care, în ciuda eforturilor de a obține permisiunea de a lua cuvântul, nu a reușit acest lucru. Consiliera Geanina Radu, cea care ocupă ilegal locul din CL a lui Budescu, a refuzat să-i dea cuvântul lui Todireasa, în calitatea ei de președintă de ședință.

Consilierii PSD au cerut și înainte de începerea ședinței, cât și la finalul ei, să li se precizeze măsurile ce vor fi luate în legătură cu cererea lui Silviu Budescu de a fi învestit în funcția de consilier local, câștigată în mod democratic. Consilierul Liviu Luca aproape că s-a isterizat și a țipat că asta e problema PNL.

„Este imposibil de tolerat ceea ce s-a întâmplat joia trecută în ședința de Consiliu Local. Am ridicat mâna de trei ori pentru a cere președintei de ședință, Geanina Radu, permisiunea de a lua cuvântul. Nu mi-a oferit astfel posibilitatea de a informa consilierii locali asupra adresei formulate de către Silviu Budescu, cel care a câștigat definitiv (fără contestație) procesul cu conducerea BPL Bârlad și BPJ al PNL. Informarea nu a venit la Filiala PNL Bârlad, ci la Consiliul Local Bârlad, deci situația domnului Budescu trebuia discutată în legislativul local. Nu s-a vrut! Pe 19 februarie, anul acesta, în ședința BPL al PNL Bârlad, am atras atenția conducerii partidului că managementul defectuos și abuziv va duce la scăderea bazinului electoral și, implicit, la scăderea interesului pentru PNL. Unul din argumente a fost excluderea pe bandă rulantă a membrilor incomozi și mai ales a vectorilor de imagine, ca de exemplu, primari, consilieri județeni și alți membri de partid. Cazul profesorului Silviu Budescu este cel mai elocvent pentru abuzurile conducerii PNL Bârlad și Vaslui. Atât Dumitru Boroș cât și Nelu Tătaru sunt principalii responsabili pentru aceste excluderi, perseverând prin tehnica cominternistă de dezinformare și false scenarii”, a declarat Adrian Todireasa, pentru Est News.

Silviu Budescu ar fi trebuit să își ocupe scaunul de consilier local în 2017, după ce Iulian Bîca a fost numit director al Direcției Piețelor. Ca să-i confiște acest drept, Boroș (președintele PNL Bârlad) și Nelu Tătaru, președintele organizației județene, l-au dat afară din partid, pentru niște motive închipuite. Cei doi nu au putut demonstra în fața instanței de judecată legitimitatea deciziei de excludere. Acum vor trebui să-l  repună pe Budescu în drepturile pe care le-a pierdut. Practic, conducerea PNL ar trebui să o trimită acasă pe Geanina Radu, care ocupă o poziție ce nu-i aparține, și să-l valideze în funcție pe Budescu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Găgești: Investiții în educație, sănătate și infrastructură rutieră

Autoritățile locale modernizează comuna de ...

Schimbări importante în Vaslui pentru șoferi: semafor la intersecția Kogălniceanu – Donici și mai multe noi sensuri unice

O intersecție importantă din municipiul ...

Replici acide, pe marginea proiectului „Bârlad Fest”, respins pentru a doua oară în Consiliul Local

Se ascute lupta electorală! „Bârlad ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: