Home / Social / Prețul apei în județul Vaslui, mai mare cu 21%

Prețul apei în județul Vaslui, mai mare cu 21%

Din această lună, prețul apei va crește în județ cu 21 %. ANRSC a stabilit ca tarif unic al apei pentru județul Vaslui prețul de 5,22 lei/mc (cu TVA), după ce Aquavas Vaslui calculase un preț de 5,47 lei pentru un metru cub de apă.

Prezent, joia trecută, la ședința Consiliului Local Bârlad, Vasile Ungureanu, directorul Aquavas Sucursala Bârlad, a precizat că de trei ani, de când s-a trecut la tariful unic al apei pe județ, orice majorare a acestuia se stabilește de către ANRSC și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – APC Vaslui (ADI-APC) , în funcție de cheltuielile cu captarea, tratarea și distribuția apei. Consiliile locale nu pot stabili tariful apei, dar pot mandata un reprezentant în Adunarea Generală a ADI-APC pentru a-și susține punctul de vedere referitor la modificarea tarifului apei potabile. Proiectul privind mandatarea în Adunarea Generală a ADI-APC a primarului Dumitru Boroș, sau a consilierului acestuia, Iulian Bîca (în cazul în care primarul nu poate participa), nu a trecut de votul consilierilor, așa că, deocamdată, Consiliul Local Bârlad nu a mandatat pe nimeni pentru a fi prezent la Adunarea Generală a ADI-APC. Este posibil să fie organizată o ședință de Consiliu de îndată, pentru a fi repus în discuție acest proiect.

Vasile Ungureanu a declarat pentru Est News că în cazul în care Consiliul Local Bârlad va avea totuși un reprezentant care să participe în Adunarea Generală a ADI-APC și va dori ca prețul apei să rămână ca și până acum, acesta trebuie să fie conștient că diferența până la prețul calculat de ANRSC va fi suportată de Consiliul Local, sub forma unei subvenții din bugetul local. E greu de crezut că bugetul municipiului Bârlad permite subvenționarea tarifului la apa potabilă, după cum e greu de crezut, deși este o realitate, că populația județului Vaslui plătește unul dintre cele mai mari tarife pe metrul cub de apă potabilă.

Vasile Ungureanu a declarat pentru Est News că prețul apei este atât de mare din cauza cheltuielilor ridicate pe care trebuie să le suporte operatorul de apă și a pierderilor pe care acesta le înregistrează. În plus, județul Vaslui este defavorizat de poziția geografică și de lipsa surselor naturale de apă. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: