Home / Invatamant / Bârlădeanul Lucian Liviu Albu, admis primul pe lista la Colegiul de Muzică „George Enescu” București, la clasa de flaut

Bârlădeanul Lucian Liviu Albu, admis primul pe lista la Colegiul de Muzică „George Enescu” București, la clasa de flaut

A fost admis primul la clasa de flaut a Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din București! Elevul Lucian – Liviu Albu, elev al Școlii de Arte „Nicolae Tonitza” din Bârlad a aflat că are cea mai mare medie de admitere în acest liceu, la clasa de flaut – 9,42 (9,94 media anilor de gimnaziu, 9,99 media la aptitudini și 8,62 media la Evaluarea Națională).

Celelalte două colege admise au obținut medii de admitere mai mici, din cauza notelor de la Evaluare – 6,82 și 7,62, chiar dacă la aptitudini una dintre ele a reușit să ia 10.

„Sunt de două ori mândru: o dată pentru că am luat la aptitudini 9,99, aproape nota maximă, și apoi pentru că am cea mai mare medie de admitere la Colegiul Național <<George Enescu>> din București. Calitatea învățământului bârlădean, inclusiv a celui muzical, este încă o dată dovedită. Cel mai important lucru este de acum încolo că voi deveni în curând elev al acestui Colegiu de prestigiu”, a declarat, pentru Est News, Lucian Liviu Albu.

Talentatul flautist se află printre foarte puținii elevi bârlădeni ai Școlii de Arte „Nicolae Tonitza” care au reușit să fie admiși la Colegiul „George Enescu”. Printre aceștia, în ultimii ani, doar Tudor Andrei a absolvit acest Colegiu, ceilalți elevi merituoși urmând licee cu acest profil din Iași, Galați, Bacău sau Buzău. Unul dintre absolvenții Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din București este chiar unul dintre profesorii de pian de la Școala de Arte „Nicolae Tonitza”, Mihail Manciu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Se va face recepția sălii de sport a Școlii „Iacov Antonovici” pe 12 noiembrie?

Declarație șoc a deputatului Adrian ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: