Home / Administratie / Consiliul Județean Vaslui a preluat de la Primăria Vaslui construcția spitalului municipal

Consiliul Județean Vaslui a preluat de la Primăria Vaslui construcția spitalului municipal

de Dănuț CIOBANU

Noul spital din municipiul Vaslui va fi construit de Consiliul Județean. Deși, inițial, CJ-ul s-a asociat cu Consiliul Local Vaslui pentru realizarea investiției, autoritățile locale s-au retras din cauza lipsei de finanțare. Astfel, CJ Vaslui a transmis proiectul la Compania Națională de Investiții, iar dosarul a fost luat în evidență în vederea includerii în lista sinteză. Secțiile spitalului se vor construi pe terenul din curtea Spitalului nr. 2 Vaslui, valoarea totală a obiectivului fiind de 84.207.585 lei.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va implementa proiectul de construcția a unui spital în municipiul reședință de județ. Cele trei secții ale unității de sănătate se vor ridica pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2 Vaslui, de pe strada Doctor Ghelerter nr 2. În anul 2014, în vederea realizării acestei investiții, a fost încheiat un contract de asociere între CJ Vaslui și Consiliul Local (CL) Vaslui. Cum CL Vaslui nu a identificat surse de finanțare pentru realizarea investiției, CJ Vaslui a transmis o adresă la Compania Națională de Investiții, prin care solicită includerea proiectului în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Prin adresa nr. 1889/2019, înregistrată la CJ Vaslui, Compania de Investiții a comunicat că proiectul propus a fost luat în evidență în vederea includerii în lista sinteză.

În consecință, în ultima ședință a CL Vaslui a fost aprobat un act adițional la contractul de asociere dintre autoritățile locale și CJ Vaslui, pentru construirea unui spital municipal. Potrivit actului adițional, CJ Vaslui va prelua de la CL Vaslui documentația realizată, conform asocierii, în vederea implementării investiției.

În acest act adițional se stipulează că beneficiarul investiției este CJ Vaslui. În acest caz, beneficiarul își asumă prerogativele de a întocmi documentația necesară proiectului. Noi ne descărcăm de gestiunea documentației și o predăm titularului investiției care este CJ Vaslui”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Investiție de 84 milioane lei

Secțiile spitalului se vor construi pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2, de pe strada Doctor Ghelerter nr 2, care se întinde pe o suprafață de 20.936 metri pătrați. Terenul este proprietatea CJ Vaslui, aparține Spitalul Județean de Urgență Vaslui și se află în intravilanul municipiului Vaslui.

Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 84.207.585 lei cu TVA, investiția urmând să fie eșalonată pe o perioadă de trei ani, iar durata de realizare a lucrărilor este de 36 de luni.

Practic, se va construi un spital nou cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament. Construcția spitalicească va avea o suprafață construită desfășurată de 11.532,83 metri pătrați și construcții anexe de 478,46 metri pătrați. De asemenea, proiectul prevede construcția de drumuri, alei, parcări, iluminat incintă.

În anul 2014 am încheiat un parteneriat cu CJ Vaslui pentru a porni acțiunea de modernizare a clădirilor de la Spitalul nr. 2. Nu este un proiect simplu, ușor. Oamenii au nevoie să nu se mai deplaseze la Iași pentru probleme de sănătate. Cum la Spitalul Județean de Urgență Vaslui au început să vină specialiști, sunt convins că într-un spital nou putem asigura servicii de calitate”, a precizat Vasile Pavăl.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Licitația pentru execuția proiectului de extindere a UPU Vaslui va fi reluată

de Dănuț CIOBANU Procedurile privind ...

Comisia Europeană verifică la București marele proiect de apă și canal din județul Vaslui

de Dănuț CIOBANU Proiectul european ...

Spitalul din Bârlad mai are de lucrat la îndeplinirea indicatorilor în anumite secții

Pacienții bârlădeni care au nevoie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: