Home / Invatamant / Mii de tineri petrec vacanța de vară la Biblioteca Județeană Vaslui

Mii de tineri petrec vacanța de vară la Biblioteca Județeană Vaslui

Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui va derula pe timpul vacanței de vară mai multe activități pentru a atrage tinerii spre lectură și alte activități culturale. Instituția organizează de șapte ani astfel de ateliere culturale, în fiecare vară participând la aceste activități între 7.000 și 12.000 de tineri.

Atelierele sunt structurale pe grupe de vârstă între 7 și 14 ani și vizează creația literară, limbi străine, inițiere în șah, pictură, muzică, dans etc. În acest an va debuta atelierul pentru limba germană, în timp ce studenți de la Facultatea de Drept din cadrul Universității «Alexandru Ioan Cuza» din Iași vor susține un atelier de educație juridică prin joc, în care copiilor li se va prezenta legislația sub forma unui joc.

“Copii se bucură de timp liber pe perioada vacanței de vară, iar acest timp liber poate fi folosit creativ. Noi venim în fiecare vară cu aceste ateliere care au darul de a-i ține în priză pe copii, să stea aproape de carte. Avem o paletă diversificată de activități, în speranța că fiecare copil își va găsi un atelier. Să demarăm toate aceste ateliere este nevoie de forță de muncă și de aceea apelăm la voluntari. Este vorba de peste 60 de voluntari tineri, profesori, artiști plasticieni, stundeți, care ni s-au alăturat pentru a veni cu acest dar pentru copii. Școlile sunt închise pentru o perioadă de trei luni, iar biblioteca își ia o sarcină în plus pentru a atrage copiii spre cultură”, a spus Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Șansă uriașă pentru liceenii vasluieni, să locuiască și să studieze un an în America

Tinerii din județul Vaslui care ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

Excelența elevilor în educație, răsplătită de Inspectoratul Școlar și Primăria Vaslui

Cei șase elevi care au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: