Home / Invatamant / Numărul absenților la bacalaureat, în continuă creștere. Peste 122 de absolvenți nu s-au prezentat la istorie sau matematică

Numărul absenților la bacalaureat, în continuă creștere. Peste 122 de absolvenți nu s-au prezentat la istorie sau matematică

Un număr de 122 de absolvenți de liceu înscriși în actuala sesiune a bacalaureatului nu s-au prezentat la proba a doua a examenului, cea obligatorie a profilului, respectiv matematică ori istorie. Însă, așa cum s-a întâmplat și la proba la limba și literatura română, nu au existat incidente deosebite, cum ar fi eliminarea din examen din cauza tentativei de copiat.

Proba a doua a bacalaureatului a trecut fără incidente majore în județul nostru. Însă, așa cum s-a întâmplat și la debutul examenului, au existat numeroase cazuri de absențe a celor care au dorit să obțină diploma de bacalaureat. Astfel, 122 de absolvenți, din cei 2.848 înscriși, nu s-au mai prezentat la proba obligatorie a profilului, cea la matematică sau istorie. La aceștia se mai adaugă alți 156 de tineri care au terminat 12 clase și care obținuseră în anii din urmă note de trecere la această probă, ținta lor fiind celelalte două probe, la română și proba la alegere.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui susțin că, la fel ca și la proba la limba și literatura română, nu au existat eliminați din examen pentru tentativă de fraudare prin copiere.

Următoarea probă a bacalaureatului va fi astăzi, cu susținerea probei scrise la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele din prima sesiune vor fi afișate pe 8 iulie, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 12 și 16. Rezolvarea contestaților se va face între 9 și 12 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Se va face recepția sălii de sport a Școlii „Iacov Antonovici” pe 12 noiembrie?

Declarație șoc a deputatului Adrian ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: