Home / Invatamant / O elevă din Bârlad a obținut premiul II la Concursul Național de Creație Literară „Tinere condeie”

O elevă din Bârlad a obținut premiul II la Concursul Național de Creație Literară „Tinere condeie”

Maria Beatrice Surugiu, elevă la Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu”, a reușit să urce din nou pe podiumul celui mai longeviv concurs de creație literară – „Tinere condeie”, inițiat în 1967.

Maria, care s-a înscris, zilele acestea, la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, a încheiat clasa a VIII-a la Școala „Manolache Costache Epureanu” nu doar cu o medie foarte mare, dar și cu o performanță deosebită la concursul „Tinere condeie”. Anul acesta, a reușit să câștige locul II, după ce, anul trecut, a obținut locul I. Este o realizare deosebită, având în vedere că acest concurs reunește cei mai talentați elevi în domeniul creației literare, la nivelul unei olimpiade naționale.

Maria Beatrice Surugiu a reprezentat județul, anul acesta, alături de colega ei de clasă, șefa de promoție a Școlii „Manolache Costache Epureanu”, Andreea Maria Budeș. Concursul „Tinere condeie” a reunit 351 de elevi, atât de gimnaziu, cât și de liceu, dintre care au fost premiați doar 50.

Mă simt onorată că elevele mele, de care m-am despărțit de câteva săptămâni pentru că timpul a trecut repede și acum trebuie să se înscrie le liceu, au ajuns la faza națională a concursului de elită <<Tinere condeie>>. Amândouă sunt extrem de talentate, dar concursul e concurs și nu pot câștiga toți. Maria Surugiu a fost și anul acesta învingătoare. A fost un an mai greu, în care s-a pregătit pentru Evaluarea Națională, dar a avut o prestație deosebită la Concursul Național <<Tinere condeie>>. A obținut locul II, un loc foarte bun, având în vedere exigența juriului și valoarea concurenților. La acest concurs de creație literară participă cei mai buni elevi, iar la etapa națională ajung cei mai talentați dintre cei talentați. Este o bucurie pentru mine, ca profesor coordonator, să primesc o astfel de veste frumoasă”, a declarat, pentru Est News, Niculina Cărăbăț, profesoara de limba și literatura română a Mariei Surugiu.

Fiecare participant la Concursul Național „Tinere condeie” a trebuit să se prezinte cu câte trei lucrări. Anul acesta, juriul format din profesori de prestigiu ai mai multor colegii din țară, dar și scriitori, l-a avut ca președinte pe scriitorul Petre Crăciun.

La sfârșitul acestei luni, toți elevii premiați vor merge gratuit în tabăra de creație de la Călimănești, jud. Vâlcea. Toți vor trebui să aibă la ei lucrările cu care au participat la concurs, în format electronic, pentru antologie. Maria Beatrice Surugiu va lua cu ea nu doar creațiile literare prezentate în concurs, ci și prima sa carte, „Copiii Soarelui”, în care sunt cuprinse și lucrările din concurs. Cartea a fost surpriza pe care profesoara Niculina Cărăbăț a făcut-o Mariei Surugiu, ca și Andreei Maria Budeș, la finalul clasei a VIII-a. A fost modul în care cadrul didactic a vrut să le răsplătească pe talentatele eleve, pentru rezultatele remarcabile obținute în anii de gimnaziu la literatura română. Maria Surugiu va putea oferi colegilor din țară cartea sa, făcându-și cunoscute astfel creațiile sale literare, în tabăra de la Călimănești. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Se va face recepția sălii de sport a Școlii „Iacov Antonovici” pe 12 noiembrie?

Declarație șoc a deputatului Adrian ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: