Home / Social / Tot mai mulți bârlădeni, scandalizați de metodele necinstite prin care un furnizor de energie încearcă să racoleze cu japca noi abonați

Tot mai mulți bârlădeni, scandalizați de metodele necinstite prin care un furnizor de energie încearcă să racoleze cu japca noi abonați

Nu s-au lăsat de nărav! Colaboratorii unei firme de furnizare a energiei, apărută de mai bine de un an în Bârlad, continuă să ia cu japca tot mai mulți clienți de la alți furnizori, apelând, mai nou, la trucuri din ce în ce mai ingenioase.

Zilele trecute, două colaboratoare ale firmei respective, fără nici un fel de ecuson pe piept, au venit în blocul D5, din strada Vasile Pârvan, pentru a convinge câțiva locatari să treacă la altă firmă de furnizare a energie. Mulți nici nu au stat de vorbă cu ele, știind ce renume au colaboratorii firmei respective, dar unii le-au picat în plasă. Printre cei care era cât pe cât să fie păcăliți s-a aflat și Anișoara Constandache, una dintre locatarele blocului D5. Fără să-și dea seama, a fost ademenită, dar în ultimul moment a conștientizat că cele două vizitatoare grăbite nu au procedat corect.

Mi-au bătut la ușă două femei care m-au întrebat dacă nu am primit un plic gros în poștă, de la firma de energie. Le-am întrebat dacă sunt de la E-ON de două ori și mi-au răspuns că da. Am mers pe bună credință și le-am arătat o factură mai veche, care avea toate datele clientului, iar ele au pozat-o spunându-mi că mi-au ușurat mie munca și drumurile la E-ON. După ce au plecat, m-am întâlnit cu niște vecine care mi-au povestit cum le-au fugărit de la ușă pe cele două femei venite cu scopul de a-i muta pe abonați de la E-ON la altă firmă. Mi-am dat seama ce prostie am făcut și urma să mă duc la E-ON să fac cunoscută metoda de acțiune a concurenței”, a declarat, pentru Est News, Anișoara Constandache.

Nu a fost nevoie, pentru că a doua zi, a sunat la telefon cineva care a dorit să vorbească cu soțul femeii, titularul contractului, dar a fost luată la rost de nevasta titularului, care și-a dat seama că fusese pe jumătate păcălită. A țipat la cea care, prin telefon, îi cerea acordul titularului, după care a trântit telefonul.

Eu nu am semnat nici un contract, nici soțul meu. Cred că nu ne vom pomeni cu un transfer de la E-ON, la impostorii ăștia. Cum să-i dai în judecată, când nici nu știi cum îi cheamă, nu se legitimează? Dar, de vină, de fapt, suntem noi, care nu cerem nici un act de identitate pentru a le putea da de urmă acestor hoți, care sunt plătiți pentru fiecare contract încheiat, cele mai multe cu japca. Am apelat la Est News pentru a-i sfătui pe bârlădeni să nu mai fie atât de creduli cu personaje de acest fel, care te amețesc din cuvinte pentru a-și vedea atins propriul interes. Cereți să se legitimeze și chiar fotografiați-le cu telefonul. Cred că cineva, până la sfârșit, tot le va veni de hac”, a mai adăugat femeia.

Până atunci, mulți bârlădeni vor fi păcăliți și se vor trezi că plătesc facturi la energie și gaz nu la firma unde erau abonați de zeci de ani, ci la o firmă la care au fost atrași prin mijloace neortodoxe.

”Nu avem o părere bună nici despre Delgaz, dimpotriva. Suntem sătui de servicii proaste, facturi neexplicite, facturi încărcate. Dar dacă decidem să alegem o altă firmă, nu vrem să fim păcăliți, ci să alegem în cunoștință de cauză”, a adăugat Mariana Ene, de la blocul A1, de pe Bulevardul Primăverii. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

de Dănuț CIOBANU  Zeci de pensionari au formulat contestații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: