Home / Administratie / Coșul unei centrale termice din timpul comunismului dă bătăi de cap locatarilor unui bloc din Bârlad

Coșul unei centrale termice din timpul comunismului dă bătăi de cap locatarilor unui bloc din Bârlad

Locatarii blocului 3 de pe bulevardul Epureanu nu reușesc de 20 de ani să rezolve o problemă care-i afectează în special pe cei de la ultimul etaj. Coșul fostei centrale termice, care încălzea câteva blocuri în timpul comunismului, le face mari probleme și nici o autoritate nu a intervenit până acum.

Ori de câte ori plouă, apa de pe coș se scurge pe acoperiș producând infiltrații, în tavanele locuințelor oamenilor. De 20 de ani și mai bine, locatarii de la utimul etaj sunt nevoiți să execute lucrări de renovare a apartamentelor pentru a combate igrasia. Cheltuiesc bani în zadar pentru că infiltrațiile nu dispar. Spațiul în care a funcționat fosta centrală termică până în anii ‘90, un apartament de două camere situat la parterul blocului, a fost dat în concesiune către Aquavas, în urmă cu câțiva ani, societatea amenajându-și acolo un birou.

Reprezentanții Aquavas au declarat reporterului Est News că nu această societate este cea care are căderea să intervină, ci Primăria, instituția care a preluat toate bunurile de la fostul RGACL. După Revoluție, centrala a fost dezafectată și valorificată, dar coșul a fost uitat. A rămas la locul lui de aproape 50 de ani, ca o piesă de muzeu, uitată de autoritățile care nu au luat în calcul păsul locatarilor.

Am dori să-l dăm noi jos, dar nu avem utilaje, nu suntem specialiști ca să acționăm în așa fel încât să nu punem în pericol siguranța acoperișului. Primăria are un serviciu pentru situații de urgență, dotat cu scară, cu specialiști, ar putea să intervină. Abia acum am aflat că, de fapt, Primăria este cea care trebuie să se ocupe de problema noastră și nu Aquavas”, ne-a declarat un locatar de la etajul trei al blocului respectiv.

Oamenii își pun speranțe în municipalitate, că va găsi de cuviință să intervină cât mai repede, până când ploile de vară și toamnă nu le vor afecta din nou apartamentele. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Dați la o parte mașina! Nu se vede trecerea de pietoni!

Dați la o parte mașina! ...

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

%d blogeri au apreciat: