Home / Invatamant / Record pozitiv în județ: niciun candidat la bacalaureat nu a fost eliminat din examen

Record pozitiv în județ: niciun candidat la bacalaureat nu a fost eliminat din examen

Județul Vaslui a înregistrat un record pozitiv la această primă sesiune a bacalaureatului, după ce niciun candidat nu a fost eliminat din examen, situație nemaiîntâlnită până acum. În schimb, pe durata celor trei zile de examen, s-au înregistrat 332 de absențe, din totalul celor 2.848 de candidați înscriși pentru susținerea examenului.

Cei peste 2.500 de absolvenți de clasa a XII-a care au susținut probele scrise ale bacalaureatului în această săptămână au încheiat cu bine examenul, dacă este să ne raportăm la faptul că nu a existat niciun incident important. Dacă în anii din urmă s-au înregistrat situații de eliminați, la această sesiune nu a fost niciun candidat dat afară pentru tentativă de fraudare a examenului. Însă, mulți din cei înscriși inițial la bacalaureat nu s-au mai prezentat în cele nouă centre de examen din județ. În total, în cele trei zile în care s-au susținut probele scrise la limba română, matematică ori istorie și cea obligatorie a profilului, s-au înregistrat 332 de absenți. Ce-i drept, mulți dintre ei au lipsit la toate cele trei probe. De asemenea, alți 517 candidați nu s-au prezentat pe motiv că notele lor de trecere la una din cele trei probe din anii din urmă au fost recunoscute de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, ei susținând examenul doar la acele discipline la care nu aveau minim nota cinci.

După ce au trecut de probele de foc ale scrisului la examen, cei peste 2.500 de candidați la bacalaureat așteaptă acum publicarea rezultatelor. Primele note vor fi afișate pe 8 iulie, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 12 și 16. Rezolvarea contestaților se va face între 9 și 12 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Se va face recepția sălii de sport a Școlii „Iacov Antonovici” pe 12 noiembrie?

Declarație șoc a deputatului Adrian ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: