Home / Social / Silvicultorii vasluieni vor comercializa în luna iulie 45 tone de plante medicinale

Silvicultorii vasluieni vor comercializa în luna iulie 45 tone de plante medicinale

Direcția Silvică (DS) Vaslui va livra în această lună pe piața internă o cantitate de 45 tone de plante medicinale uscate. La această dată, a fost finalizat recoltatul la păducel, floare de soc și se mai culege floare de tei. Plantele medicinale sunt achiziționate de la cetățeni și sunt livrate beneficiarilor cu care DS Vaslui a încheiat contracte.

Toată cantitatea de plante medicinale o livrăm în țară, la Fares Orăștie. Comparativ cu anii trecuți sunt mai bune prețurile de achiziție și de desfacere. La campania de recoltare demarată de noi participă mii de oameni. Pentru un kilogram de substanță uscată așa cum cer beneficiarii, trebuie recoltată o cantitate în verde de cinci ori mai mare. La floare de tei, cetățenii vin și culeg din locațiile unde noi avem lemne de rărituri. Oamenii recoltează floarea de tei, o depozitează în spații aerisite, după care angajații noștri o preiau, o ambalează și o livrează beneficiarilor. Pentru floarea de tei uscată plătim un preț de 19 lei/kilogram”, a spus Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui.

Anul trecut, la încheierea campaniei din recoltare, silvicultorii vasluieni împreună cu peste 2.000 de culegatori au adunat în total 300 tone de plante medicinale verzi, ceea ce înseamnă 60 de tone de plante medicinale uscate. Pentru a realiza activitatea de recoltare, DS Vaslui este certificată BIO de către SC Ecoinspect Cluj, firmă atestată internațional, iar toate produsele livrate către firmele farmaceutice sunt culese din zone nepoluate. Astfel, plantele medicinale culese în județul Vaslui se încadrează în rândul produselor naturale ecologice.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: