Home / Social / Bani europeni pentru cadastrul gratuit al terenurilor agricole din cinci comune vasluiene

Bani europeni pentru cadastrul gratuit al terenurilor agricole din cinci comune vasluiene

de Dănuț CIOBANU

Cinci comune din județul Vaslui vor beneficia de lucrări de cadastru în vederea înregistrării terenurilor agricole extravilane în cartea funciară. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional.

Cele cinci UAT-uri pentru care a fost demarată procedura de atribuire sunt Costești, Puiești, Berezeni, Banca și Hoceni.

„Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după mai multe criterii. Este vorba despre localități care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, precum și localități care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe. De asemenea, au fost selectate localități în care sunt identificate zone cu vulnerabilități sociale particulare privind accesul informal la proprietate”, a spus Elisabeta Cihodaru, reprezentantul Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Vaslui.

Suprafața totală estimată a celor cinci comune din județul Vaslui care va fi înregistrată în sistemul integrat de cadastru și carte funciară este de 43.920 de hectare. Valoarea totală estimată a lucrărilor de cadastru general este de 5.753.520 de lei fără TVA.

La începutul lunii iulie 2019, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 24 de UAT-uri, din șase județe ale României.

Achizițiile se desfășoară pe loturi, fiecare UAT reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a celor 24 de comune împărțite în 24 de loturi este de 195.870 de hectare. Valoarea totală estimată este de 25.658.970 de lei fără TVA. Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale pentru fiecare lot, pentru o perioadă de 24 de luni.

La licitație poate avea acces orice operator din țară sau din străinătate, care îndeplinește cerințele solicitate de ANCPI. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 septembrie 2019.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: