Home / Sanatate / Batjocură publică din partea conducerii Spitalului ”Beldiman”, la adresa asistentei care a îndrăznit să vorbească despre concursurile aranjate
Dovada. Daniela, alături de asistente de la ”Beldiman!, printre care și actuala asistentă-șefă de la Chirurgie

Batjocură publică din partea conducerii Spitalului ”Beldiman”, la adresa asistentei care a îndrăznit să vorbească despre concursurile aranjate

Batjocură de nedescris din partea Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” la adresa asistentei medicale care a avut curajul de a vorbi public despre faptul că, în urma celor mai multe dintre concursurile de angajare desfășurate aici, în unitate ajung asistente care nu știu nici măcar să facă o injecție (detalii AICI).

Daniela Severin, o asistentă care a lucrat ca voluntar vreme de cinci ani la secția Chirurgie, care a văzut și a simțit pe pielea ei lucruri care nu pot fi descrise și care ar umple sute de pagini de ziar, a mai primit o palmă. De data aceasta din partea actualei conduceri a spitalului și a celor alături de care a lucrat cot la cot atâta amar de vreme și care, acum, se fac că nu o cunosc!

În urma articolului nostru, în care am sintetizat câteva din experiențele Danielei, conducerea spitalului ”Beldiman” a lansat un atac furibund atât la adresa ei, cât și la cea a ziarului Est News, pe care l-a acuzat de ”interese private”. Ignorând sutele de comentarii și critici din partea bârlădenilor, lansate în spațiul public, călcând în picioare suferința unui număr imens de foști pacienți care și-au exprimat public dezamăgirea față de incompetența de care s-au lovit adesea în spital, ”conducerea” spitalului a publicat un comunicat. Pe cât de jenant, pe atât de previzibil!

Nu atacurile la adresa noastră sunt revoltătoare. Ziariștii sunt obișnuiți cu înjurăturile celor pe care îi critica, indiferent de zona din care vin. Sunt obișnuiți și ca instituțiile publice unde incompetența, corupția și nepotismul fac legea, să se victimizeze și să dea vina pe ”agenturile străine”, pe state paralele și pe ”interese soros-iste”.

Ce interes are conducerea spitalului să mintă că nu o cunoaște pe Daniela Severin?

Dacă noi suntem căliți, pentru Daniela Severin, femeia simplă care nu a știut decât să învețe a-și face meseria de asistentă cât mai bine, comunicatul publicat de spital este o mizerie de nedescris. Umilită, batjocorită și ridiculizată! Așa s-a simțit Daniela.

Dovada. Daniela, alături de asistente de la ”Beldiman!, printre care și actuala asistentă-șefă de la Chirurgie

Comunicatul nerușinat, pe alocuri agramat, publicat de spital, invocă faptul că asistenta respectivă nu figurează în Registrul voluntarilor. Semnatarii bat cu pumnul în masă: ” Cerem public sa faca dovada prin acte doveditoare a calitatii de voluntar, prin acte si inscrisuri”.

Cât cinism! Se știe foarte bine că în perioada când Daniela Severin a făcut voluntariat, voluntarii nu primeau nicio dovadă a acestei activități, cum se întâmplă de câțiva ani, de la intrarea în vigoare a Legii 78/2014 a voluntariatului!

Surpriză, însă, avem dovezi și mai concludente. Fotografii și declarații ale unor nume importante din spitalul bârlădean. De exemplu, în fotografia atașată acestui articol, Daniela Severin apare alături de câteva asistente din spital. Între acestea, si actuala asistentă-șefă de la Chirurgie.

În comunicat, conducerea unității pretinde că Daniela Severin n-ar fi participat decât la un singur concurs și sugerează că minte, de fapt, că ar fi susținut și altele. De asemenea, autorii o iau la rost pentru că ”din 2013 nu a mai participat la niciun concurs”. Ca să vezi! I-or fi simțit lipsa…

Daniela Severin pune la punct conducerea spitalului

Încercarea agresivă de decredibilizare a declarațiilor fostei voluntare nu a surprins-o pe aceasta. Ea spune că se aștepta la o astfel de reacție și a dorit să puncteze câteva lucruri pentru oamenii de bună-credință.

”Nu sunt o mincinoasă, iar cei de la spital o știu prea bine. Îmi mențin declarația făcută reporterului Est News privind numărul de concursuri la care am participat la Spitalul <<Elena Beldiman>>, precum și cu privire la faptul că mi-am petrecut cinci ani din viață ca voluntar la acest spital, dar și pe timpul vacanțelor din timpul Școlii Sanitare (1998-2001). Sunt pacienți care mă recunosc și acum pe stradă, pe care i-am ajutat atât cât am putut când lucram ca voluntar în secția Chirurgie. Am lucrat cu domnul doctor Georgel Oanea, cu care am învățat manevrele medicale pentru sondaj vezical, colonoscopie, spălături gastrice. Am lucrat și sub îndrumarea domnului doctor Dolea, alături de asistenta șefă de la Chirurgie, Vali Enciu. Poate confirma că am făcut voluntariat și fosta directoare de îngrijiri, Liziana Balaban. Am lucrat cu multe asistente medicale, unele nu mai sunt în spital pentru că au plecat în străinătate, dar altele încă lucrează. Una dintre ele este și doamna Camelia, actualmente, asistenta șefă de la Chirurgie. Asta este realitatea și nu am mințit cu nimic! Dovada cu acte a voluntariatului nu pot să o fac, pentru că nici un voluntar din acea perioadă nu a primit vreo adeverință în acest sens. Dar dacă dorește chiar așa de mult dovezi, conducerea poate verifica în registrele spitalului. Lunar, achitam câte 5 lei, taxă de voluntariat pe care o plăteam la Registratură, iar chitanțele i le predam doamnei Liziana Balaban”, a precizat Daniela Severin.

Fosta asistentă-șefă de la Chirurgie, Vali Enciu, confirmă cele declarate de Daniela

Un punct de vedere care demontează minciunile conducerii spitalului îl reprezintă cel pe care l-am obținut de la o persoană al cărei cuvânt nu poate fi tăgăduit de niciun om cu bun-simț: Vali Enciu, fosta asistentă-șefă de la Chirurgie.

„O știu pe Daniela Severin, am cunoscut-o când a fost voluntară la noi în secție, o fată foarte activă. La acea vreme, voluntarii nu primeau nici un fel de act care să le recunoască munca benevolă. Mai nou, Legea voluntariatului a reglementat activitatea aceasta și acum cei care participă la astfel de programe primesc acte doveditoare”, ne-a declarat Vali Enciu.

Daniela Severin a ținut să mai puncteze și faptul că nu a mai participat în ultimii ani la concursuri pentru că în spital deja se știa cine va câștiga, uneori, numele câștigătorilor fiind prezentat în mass-media înaintea concursului.

„Ce rost avea să mă pregătesc pentru concurs, câtă vreme oameni din spital, chiar doctori, îmi spuneau să stau în banca mea, pentru că lucrurile sunt aranjate. Eu întotdeauna m-am bazat pe cunoștințele dobândite într-o școală de stat, cu renume, pentru că bani nu am avut de unde să dau și nici dacă aș fi avut nu aș fi dat. Acesta este motivul pentru care, de câțiva ani am renunțat, la fel ca multe colege ale mele, să mai particip la concurs”, a conchis Daniela Severin.

Cinism și batjocură pe față

Cireașa de pe tortul rânced servit celor care nu cunosc realitatea din spital este reprezentată de întrebarea din comunicat „Credeți că un strungar este mai bun decât un vânzător de la alimentara?”.

Trecând peste aroganța și rânjetul din umbră al celui pe care atât de puțin l-a ajutat creierul, precizăm că Daniela Severin nu a venit de la Strungărie pentru a ocupa un post de asistent medical. A ajuns la Strungărie gonită de mafia din spital, după absolvirea unei Școli Sanitare Postliceale de stat și după câțiva ani de voluntariat, între cei care-și bat joc de ea, astăzi, prin comunicate!

În schimb, strălucita asistenta care a câștigat cu brio postul la gastroenterologie, după care a leșinat în timpul efectuării unei endoscopii, apoi a stricat colonoscopul spitalului, a venit direct de la raftul unui magazin. Și nu acum 10 ani. Ci recent! Aceasta a urmat o școală sanitară postliceală privată, în paralel cu lucrul la magazin. Nu avea nici un fel de experiență practică și e numită drept incompetentă de doctori și de asistentele de bază din spital. Dar asta nu oprește conducerea instituției să fază zid în apărarea ei.

Frecvența cu care cotidianul Est News publică articole care deranjează echipa managerială a spitalului nu are nicio legătură cu „promovarea unor interese private”, pentru simplul motiv că niciodată interesele private nu ar putea suplini necesitatea unui spital de urgență și nu intersectează în nicio privință utilitatea acestuia! Are, în schimb, legătură cu faptul că zilnic, spre disperarea ”conducerii”, ne parvin informații despre neregulile de aici. Atât personalul de bună-credință (doctori, asistente, infirmiere și TESA), cât și sute de bârlădeni care își împărtășesc experiențele nefericite de la ”Beldiman” ne contactează. Să ne ofere alte informații, dar să ne și felicite! Le mulțumim tuturor pentru încredere! (Mihaela NICULESCU, Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Măsură radicală a CJ-ului. Punctul de transfuzii Vaslui va funcționa în cadrul Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean dorește ca noul punct ...

Pasagerul unui tren, preluat în stare gravă de o ambulanță din Stația CFR Vaslui, după ce a suferit o criză de epilepsie

Un bărbat de 64 de ani, din Focșani, a ...

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: