Home / Sanatate / Est News a informat corect! Singurul medic gastroenterolog de la ”Beldiman”, fugărit din spitalul incompetenței!
Dr. Ana-Maria Chiosa, gastroenterolog

Est News a informat corect! Singurul medic gastroenterolog de la ”Beldiman”, fugărit din spitalul incompetenței!

Conducerea Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad a mințit până în ultima clipă. Singurul medic gastroenterolog angajat în ultimii ani la spitalul public din Bârlad, dr. Ana Maria Chiosa, și-a dat demisia. Ieri a fost ultima zi în care dr. Chiosa a fost alături de pacienții din secția unde lucra.

Așa cum am spus în urmă cu câteva săptămâni (detalii AICI), când tot noi am fost făcuți mincinoși de conducerea unității, tânăra doctoriță nu a mai rezistat în fața ”mâncătoriei” din spital, a șicanelor făcute de medicii care se simțeau amenințați de priceperea și de pregătirea sa. La asta s-a adăugat faptul că, la Laboratorul de gastroenterologie, acolo unde sunt efectuate investigații cu un grad crescut de dificultate (endoscopii, colonoscopii etc.) au fost trimise asistente incompetente, lipsite de experiență.

Medicul gastroenterolog Ana Maria Chiosa a plecat de la spitalul bârlădean, sătulă de șicane și de lipsa unui management performant

Este antologic, deja, episodul în care o asistentă a leșinat în timpul unei endoscopii, copleșită cel mai probabil de emoții. În ziua cu pricina, exasperată, dr. Chiosa și-a înaintat demisia, cu un preaviz de 45 de zile, așa cum spune legea. Ieri, termenul de preaviz s-a împlinit, așa că de astăzi, bârlădenii nu vor mai avea medic gastroenterolog la spitalul public.

Imediat după ce ziarul Est News a dezvăluit intenția dr. Chiosa de a demisiona, conducerea spitalului ”Beldiman” a sărit ca arsă, acordându-și singură un drept la replică în care a dezmințit informația publicată de noi (deși înainte de publicarea articolului, ne-am făcut datoria și am solicitat opinia conducerii legată de demisia doctoriței). Ca o dovadă că membrii echipei manageriale nu înțeleg că Spitalul ”Beldiman” este public și nu privat, ei nu au priceput nici că venirea sau plecarea unui medic este o informație de interes public. Drept care și-au permis, în mod nerușinat, să-i mintă pe bârlădeni cu privire la plecarea dr. Chiosa.

În paralel, conducerea spitalului manifestă un efort susținut de decredibilizare și defăimare a ziarului Est News, vădit nemulțumită că acesta are curajul de a publica informații care, iată, se dovedesc a fi reale, precum și de a scrie despre subiecte tabu, cum ar fi cel al concursurilor aranjate, în urma cărora în posturile de asistente (si nu numai) ajung persoane incompetente. În tot acest timp, reprezentanții spitalului se fac că nu văd (deși totul este public) comentariile, opiniile, experiențele povestite și reacțiile unui număr copleșitor de colaboratori și pacienți ai spitalului, un val negativ care crește în intensitate de la o zi la alta.

În ciuda încercărilor de intimidare la care suntem supuși, vom continua să-i ascultăm pe oameni, să le oferim spațiu de exprimare ori de câte ori vor simți că neputința și suferințele lor îi lasă insensibili pe cei plătiți să ne trateze și să ne vindece. La fel cum vom continua să mediatizăm succesele, reușitele și omenia acelor doctori și asistente pentru care bârlădenii au doar cuvinte de laudă. (Simona MIHĂILĂ, Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lift interior sau exterior, pentru Pavilionul TBC din cadrul SJU Vaslui

de Dănuț CIOBANU Secția de ...

Bilanț tragic de „Ziua națională fără tutun”. 133 de pacienți cu cancer pulmonar au decedat în județ de la începutul anului

Astăzi, în România se sărbătorește ...

Comisiile medicale au redus serios numărul pensionarilor de boală

Județul Vaslui mai are în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: