Home / Invatamant / Rezultate nemulțumitoare ale elevilor bârlădeni, la examenul de Bacalaureat

Rezultate nemulțumitoare ale elevilor bârlădeni, la examenul de Bacalaureat

Nemulțumiri mari, în rândul profesorilor și elevilor, în urma sesiunii de vară a Bacalaureatului 2019. La Bârlad, liceele se mențin, ca și anii trecuți, pe aceleași locuri ale podiumului. Colegiul „Codreanu” a înregistrat și în acest an cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat – 98%, urmând în ordine Liceul „Mihai Eminescu” cu 70,81%, liceul Pedagogic „Ioan Popescu” cu 65, 09%, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” cu 17,61% și pe ultimul loc Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, cu o rată de 5,08%.

Cea mai mare medie în rândul elevilor care au dat examenul maturității luna aceasta a obținut-o Georgiana Huțuleac, de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” (profilul Filologie). Eleva, care a fost notată cu 9,95, se află în rândul celor mai buni elevi din județ, după doi elevi ai Colegiului „Mihail Kogălniceanu”, din Vaslui, care au reușit performanța de a obține media 10 la Bac.

Aceste rezultate sunt cele dinaintea contestațiilor, pentru că foarte mulți elevi din Bârlad au depus contestații, nemulțumiți fiind de modul de evaluare a lucrărilor, în special la Limba și Literatura română. Atât elevii, cât și profesorii de la Liceul „Petru Rareș” sunt nemulțumiți de promovabilitatea scăzută, în ciuda eforturilor pe care le-au făcut, în special la disciplina Matematică, în cadrul pregătirii din perioada premergătoare examenului. Marea majoritate a celor de la „Petru Rareș” consideră că subiectele la matematică au depășit cu mult nivelul de pregătire al elevilor, știut fiind faptul că au intrat în liceu și cu medii sub 5. Primele două subiecte de la matematică au avut un nivel ridicat de dificultate și erau potrivite pentru elevii care au studiat la profilul matematică – informatică și nicidecum la un profil tehnologic. De la an la an, profesorii liceelor tehnologice semnalează tot mai mult nivelul ridicat de complexitate al subiectelor, dar cei de la Minister nu-i iau în considerație. Speră, totuși, ca la anul, elevii de la liceele tehnologice să primească la Bacalaureat subiecte cu un grad moderat de dificultate. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Se va face recepția sălii de sport a Școlii „Iacov Antonovici” pe 12 noiembrie?

Declarație șoc a deputatului Adrian ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: