Home / Social / Vești bune pentru romii din comunitățile Doagele și Rădeni

Vești bune pentru romii din comunitățile Doagele și Rădeni

Primăria Dragomirești a urgentat implementarea proiectului cu finanțare europeană dedicat persoanelor de etnie romă din comuna. Astfel, a fost finalizată licitația publică pentru achiziția unor pachete, în valoare de 1.800 lei fiecare, cu rechizite școlare, îmbrăcăminte și încălțăminte, produse care vor fi distribuite beneficiarilor în acestă lună. Vor primi pachete 245 de copii din grupul țintă din cele două școli partenere în proiect din Doagele și Rădeni.

De asemenea, în urma altei licitații publice a fost desemnat constructorul care, în cursul acestui an, va reabilita 30 de locuințe din satele Doagele și Rădeni. Reparațiile privesc montarea de geamuri, uși, parchet, repararea acoperișului etc. Investiția pentru repararea caselor se ridică la 300.000 euro, iar pentru 10 case se va realiza și conectarea la rețeaua electrică.

O altă activitate finanțată în cadrul proiectului privește acordarea de servicii medicale pentru persoanele din grupul țintă. În acest sens a fost amenajat un cabinet medical, unde se fac analize medicale pentru membrii din grupul țintă.

Proiectul se derulează prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma 24.034.140 lei. Grupul țintă al proiectului este format din 551 de persoane, aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din satele Doagele și Rădeni. Din grupă țintă, 276 sunt persoane adulte si active pe piata muncii, 245 sunt copii, iar 30 sunt persoane vârstnice/persoane cu dizabilități.

Satul Doagele este o comunitatea cu o populație de 1.125 persoane, din care 640 sunt de etnie romă (56.88%), fiind înregistrate 419 locuințe. Satul Rădeni are o populație de 1.222 persoane, din care 300 sunt de etnie romă (24.55%) și un număr total de 403 gospodării.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: