Home / Invatamant / Aproape 1.000 de contestații la bacalaureat, cele mai multe fiind la proba obligatorie a profilului

Aproape 1.000 de contestații la bacalaureat, cele mai multe fiind la proba obligatorie a profilului

Aproape o mie de teze din cele susținute de elevii din județ la probele scrise ale bacalaureatului din acest an au fost contestate de candidați cu speranța creșterii notelor la disciplinele la care au susținut examenul. Cele mai multe nemulțumiri au fost la proba a doua, cea obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie.

Primele rezultate ale bacalaureatului din acest an au stârnit un val de nemulțumiri în rândul celor care au susținut examenului. Dovadă sunt cele 971 de contestații depuse de candidați după afișarea primelor rezultate.

Cele mai mari nemulțumiri au fost la proba a doua a bacalaureatului, respectiv matematică sau istorie, pentru care oficialii Inspectoratului Școlar Județean Vaslui au înregistrat 382 de contestații. Însă, ca și disciplină individuală, limba și literatura română se pare că a dat cele mai mari bătăi de cap candidaților, cele 320 de contestații fiind dovada în acest sens. Pentru cea de-a treia probă a examenului, cea la alegere a profilului, s-au depus 269 de contestații, cele mai multe fiind la anatomie.

Rezolvarea contestaților se va face între 9 și 12 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat la prima sesiune din acest an, înainte de rezolvarea contestațiilor, este de 64,7%, cu exact un procent peste media pe țară. În schimb, comparativ cu anul trecut, numărul celor care au luat media de trecere a scăzut cu aproape trei procente. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Se va face recepția sălii de sport a Școlii „Iacov Antonovici” pe 12 noiembrie?

Declarație șoc a deputatului Adrian ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: