Home / Social / Parc din Bârlad lăsat de Primărie la cheremul celor certați cu civilizația

Parc din Bârlad lăsat de Primărie la cheremul celor certați cu civilizația

Primăria Bârlad nu poate să întrețină parcurile pe care le-a amenajat, iar Poliția nu intervine pentru a rezolva sesizările oamenilor cu privire la liniștea publică și vandalism. Aceasta este concluzia bârlădenilor civilizați, la care au ajuns în ultimii ani.

Rodica Matei, locatară a blocului vecin cu părculețul cochet de vizavi de Centrul de Transfuzii, este indignată de clemența de care dau dovadă autoritățile locale, inclusiv cele abilitate să mențină ordinea și liniștea publică, precum și integritatea bunurilor publice. Sătulă de ceea ce vede zilnic în parcul respectiv, Rodica Matei vine cu o propunere pentru edilul orașului.

Atâta timp cât investițiile făcute de Primărie pentru crearea unei ambianțe plăcute în oraș nu pot fi păstrate și întreținute din cauza atitudinii de-a dreptul barbare a unor cetățeni, cred că e mai bine să nu mai cheltuiți banii bârlădenilor în zadar. Amenajarea părculețului de la intersecția străzii Epureanu cu strada Kogălniceanu am primit-o cu plăcere, dar este de nesuportat ce se petrece zilnic în acest parc și de neimaginat cum zona nu este verificată măcar periodic de polițiști”, a declarat, pentru Est News, Rodica Matei, fost cadru didactic.

Aceasta a precizat că parcul se degradează pe zi ce trece din cauza comportamentului agresiv și necivilizat al unor cetățeni, care fie strică băncile, fie scot bordurile, ori aruncă la întâmplare cutii și sticle de bere, ambalaje etc. Cu excepția primelor ore ale dimineții, cei care vor să se odihnească pe bănci sunt nevoiți să renunțe la intenție, pentru că stăpânii de câini de luptă își plimbă patrupedele prin acel părculeț, fără a le pune botniță animalelor, ba chiar lăsându-le libere, spre disperarea celor care vin să se recreeze, nu să se ferească de câinii periculoși. Seara și noaptea este imposibil de suportat gălăgia produsă de găștile de tineri, care uită că sunt într-un loc public.

În numele mai multor cetățeni din zonă, Rodica Matei roagă Primăria să nu mai amenajeze parcuri, atâta timp cât nu pot fi supravegheate de organele de ordine și nici întreținute de municipalitate. Rodica Matei a semnalat și vandalizarea copacilor de pe strada Nicolae Tonitza. Unul dintre copăcei a fost furat, rămânând doar bățul care îl sprijinea. În curând, din parcul cochet vor rămâne doar câteva scânduri în loc de bănci și ceva verdeață. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine nu respectă depozitarea selectivă a deșeurilor la Bârlad? Cetățenii sau Urbana?

de Mihaela NICULESCU   Bârlădenii ...

Un bărbat din Bălțați și-a înjunghiat fratele după o ceartă la băutură

A trecut razant pe lângă ...

Peste 2.000 de cupluri din județul Vaslui s-au căsătorit în anul trecut

În perioada ianaurie – octombrie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: