Home / Social / Proiecte în valoare de 7 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de irigații

Proiecte în valoare de 7 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de irigații

Fermierii din județul Vaslui au depus proiecte în valoare de 7 milioane de euro, pentru modernizarea echipamentelor de irigații.

Este vorba despre membrii organizațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații din Vetrișoaia cu 4 proiecte, Lunca Banului cu două proiecte și Berezeni cu un proiect. Fiecare proiect are o valoare de un million de euro, fonduri care vor fi acoperite din finanțarea europeană nerambursabilă.

“Urmare a demersurilor făcute în ultimele luni, am convins mai multe organizații să întocmească aceste proiecte. Cu ajutorul acestor bani se va putea moderniza infrastructura de irigații care este de terenurile fermierilor”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui.

În paralel cu implementarea acestor proiecte, ANIF Vaslui a demarat cea mai importantă investiție de modernizare a sistemului de irigații din județ. Investiția face parte din marele proiect de modernizare a amenajării Albița – Fălciu, program care se ridică la suma de 10,5 milioane de euro.

Primul obiectiv atacat din cadrul proiectului este sistemul de irigații din zona Pogănești și Bumbăta, unde se lucrează la schimbarea stațiilor de pompare și la reabilitarea canalelor principale și secunare de alimentare cu apă.

Prin acest obiectiv de investiții, în amenajarea Albița – Fălciu se vor reabilita patru stații de pompare de bază, 36,291 kilometri canale de irigație și 17 construcții hidrotehnice ce vor asigura necesarul de apă pentru o suprafață de 10.075 hectare. Această suprafață este deservită de infrastructura secundară de irigație preluată de patru organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații din zonă.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: