Home / Sanatate / Spitalul din Bârlad, nevoit să scoată bani din piatră seacă pentru voucherele de vacanță ale angajaților

Spitalul din Bârlad, nevoit să scoată bani din piatră seacă pentru voucherele de vacanță ale angajaților

Angajații Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad au fost anunțați că, deocamdată, instituția nu are bani pentru a le acorda voucherele de vacanță.

Cei care și-au programat concediul pentru iulie nu vor putea să-și plătească vacanța cu vouchere, dar nu este sigur nici pentru ceilalți angajați care vor să plece în vacanță în această vară. Anul trecut, angajații spitalului au primit vouchere treptat, în perioada iulie – noiembrie, dar anul acesta, nu se știe când va începe distribuirea voucherelor.

Noi suntem în negocieri ale contractului colectiv de muncă. Sindicatul Sanitas nu poate negocia pe tema voucherelor de vacanță pentru că acestea nu au nevoie de negociere, de vreme ce ele trebuie distribuite în baza unei legi existente. În situația spitalului din Bârlad sunt toate spitalele din județul Vaslui. Legal ar fi ca până la sfârșitul anului acesta, angajații să intre în posesia acestor tichete. Rămâne ca unitățile spitalicești din județul Vaslui să găsească surse de finanțare pentru a respecta legea acordării voucherelor de vacanță” a declarat, pentru Est News, Daniela Clătinici, președinta Sanitas Vaslui.

Bugetul Spitalului „Elena Beldiman” a fost secat anul acesta de o sumă importantă, pe care a alocat-o pentru ultimele creșteri salariale. Influențele financiare pentru perioada ianuarie-aprilie 2019 nu au mai fost suportate de la bugetul național, întrucât nu exista baza legală în acest sens. Spitalul din Bârlad, însă, a alocat din bugetul propriu banii aferenți ultimelor creșteri salariale, rămânând cu un deficit, întrucât banii de la bugetul național nu s-au mai acordat retroactiv. Pentru recentele creșteri salariale există bază legală din luna mai, iar Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui a alocat începând de atunci banii pentru ultimele creșteri salariale, în baza datelor trimise de fiecare spital din județ.

Rămâne de văzut cum se va descurca atât spitalul din Bârlad, cât și celelalte din județ, pentru a respecta legea voucherelor de vacanță. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Pogonești s-a finalizat rețeaua de canalizare

În comună s-au realizat mai ...

Lift interior sau exterior, pentru Pavilionul TBC din cadrul SJU Vaslui

de Dănuț CIOBANU Secția de ...

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: