Home / Administratie / Autoritățile județene nu vor să aștepte mult și bine bani de la Guvern: vor repara drumurile distruse de inundații cu bani de la bugetul local

Autoritățile județene nu vor să aștepte mult și bine bani de la Guvern: vor repara drumurile distruse de inundații cu bani de la bugetul local

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Județean Vaslui a început să repare din fonduri proprii infrastructura rutieră afectată de inundațiile din perioada 24 mai – 24 iunie 2019. Până (și dacă!) vor veni fondurile de la Guvernul României pentru reabilitarea infrastructurii, se intervine în teritoriu pentru ca toate drumurile să fie accesibile.

În urma ploilor abundente din această primăvară, cele mai mari pagube au fost înregistrate pe drumurile județene, unde este nevoie de reabilitarea a peste 87 kilometri. De asemenea, 4 poduri, 2 podețe și o ravenă au nevoie urgentă de reabilitări, valoarea totală a pagubelor contabilizată la nivelul Consiliului Județean (CJ) Vaslui fiind de peste 11,6 milioane de lei.

Noi am început să reparăm drumurile calamitate imediat după ploile torențiale, pentru ca oamenii să poată circula. Pe lângă drumuri, am avut probleme și cu câteva poduri. Într-o primă fază asigurăm accesabilitatea drumurilor pentru cetățeni, pentru ca apoi să facem lucrări mai ample pentru a asigura și confortul conducătorilor auto. În ultima perioadă, am intervenit pe drumurile din tot județul”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

În ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a fost adoptată o hotărâre pentru solicitarea unor fonduri de la Guvernul României, pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații. În total, în județul Vaslui este nevoie de circa 59 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii rutiere.

În total, 57 de comune, municipiile Vaslui și Huși, orașele Murgeni și Negrești, precum și CJ Vaslui au înregistrat pagube la infrastructura rutieră din cauza fenomenelor meteo și hidro periculoase.

Comunele care au solicitat cele mai mari fonduri pentru refacerea unor drumuri comunale și sătești și a unor poduri și podețe sunt: Dimitrie Cantemir (2,7 milioane lei), Rebricea (2,4 milioane lei), Ivănești (1,76 milioane lei), Puiești (1,7 milioane lei), Fruntișeni (1,68 milioane lei), Zăpodeni (1,4 milioane lei), Pogana (1,14 milioane lei) și Fălciu (1,06 milioane lei).

About Tehno Redactor

x

Check Also

Dodeștiul, singura comună din județ care ia bani de la Fondul de Ameliorare a Fondului Funciar

Comuna Dodești este singura comună ...

Primarul orașului Murgeni: „Să dea Dumnezeu ca actuala putere să nu desființeze ceva”

Asfaltări pe toate străzile principale, ...

Județul Vaslui este pe primul loc în România la recoltarea de măceșe

Direcția Silvică (DS) Vaslui a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: