Home / Social / Un câine agresiv, alungat recent din curtea în care a stat până la moartea stăpânului, bagă groaza în locuitorii străzii G-ral Cerchez din Bârlad

Un câine agresiv, alungat recent din curtea în care a stat până la moartea stăpânului, bagă groaza în locuitorii străzii G-ral Cerchez din Bârlad

De aproape trei săptămâni, bârlădenii care locuiesc ori trec pe strada G-ral Cerchez, din cartierul Munteni, la o azvârlitură de băț de Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, sunt agresați de un câine rămas recent fără stăpân. După ce stăpânul a murit, câinele nu a mai fost ținut în curtea familiei, deși soția răposatului trăiește.

Câinele a devenit destul de agresiv, însă oamenii din zonă nu au luat nicio măsură până acum. Ei cred că asociația care a câștigat licitația pentru serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân a ajuns la performanța de a ști care sunt zonele „roșii” ale Bârladului și încă așteaptă intervenția acesteia. Se pare că asta nu a fost cea mai bună decizie, pentru că patrupedul a mușcat deja două persoane, iar pe altele le-a speriat foarte rău.

Într-un final, ieri, un locuitor de pe strada amintită a făcut sesizare la Primărie și așteaptă ca animalul să fie preluat de către cei care se ocupă de serviciul de gestionare a câinilor comunitari.

Câinele a fost abandonat de stăpână, care a plecat din localitate, și pentru că este un pericol public, asociația trebuie să îl preia, conform contractului.

Am crezut că fac infarct. Un câine, corcitură cu câine lup, a sărit la mine fără să-mi dea de bănuit înainte că ar fi agresiv. Eu nu locuiesc în zonă și mergeam la o cunoștință de pe strada G. G. Ursu. În dreptul casei nr. 20, pe strada G-ral Cerchez, m-a atacat acest câine. Nu a apucat să mă muște, dar m-a speriat rău. Am ajuns să trebuiască să ne ferim de câini, în halul ăsta am ajuns. Oriunde ai merge în acest oraș, dai de câini, fie că e vorba de cartiere mărginașe, fie că e în centru”, ne-a declarat un bârlădean care a sesizat redacția, în urma incidentului.

Omul, cu probleme cardiace, spune că pentru astfel de șocuri cineva ar trebui să răspundă.

Recent, la Bârlad și-a intrat în drepturi Asocierea <<Asociația „Sprijină câinii” – SC Serv Vet Impex SRL – SC Serv Prodmed Impex SRL>> din Vaslui, care a câștigat licitația pentru Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân, dar cetățenii reclamă tot mai mult astfel de cazuri, în ultimele săptămâni. Câinii par a fi mai mulți ca niciodată în oraș.

În zona magazinului Berlin de la Stadion, acum trei zile, erau 15 câini, i-am numărat. Au țâșnit toți de sub mașinile parcate, unde stăteau la umbră. În parcul Teatrului sunt și mai mulți. Nepoțica mea a țipat, efectiv, când de sub arbuștii din centrul parcului au apărut, dintr-o dată, 20 de câini, fără exagerare”, ne-a declarat un alt bârlădean îngrijorat de faptul că străzile Bârladului au devenit tot mai pline de câini agresivi, care reprezintă un adevărat stres pentru cetățeni. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din ...

Bătrânii vasluieni către Guvernul României: ”Suntem îngroziți de prețurile la alimente și medicamente!”

de Dănuț CIOBANU  Persoanele în vârstă din județul Vaslui ...

Somaj tehnic în timpul stării de urgență

În timpul stării de urgență salariații pot fi trimiși ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: