Home / Social / Un câine agresiv, alungat recent din curtea în care a stat până la moartea stăpânului, bagă groaza în locuitorii străzii G-ral Cerchez din Bârlad

Un câine agresiv, alungat recent din curtea în care a stat până la moartea stăpânului, bagă groaza în locuitorii străzii G-ral Cerchez din Bârlad

De aproape trei săptămâni, bârlădenii care locuiesc ori trec pe strada G-ral Cerchez, din cartierul Munteni, la o azvârlitură de băț de Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, sunt agresați de un câine rămas recent fără stăpân. După ce stăpânul a murit, câinele nu a mai fost ținut în curtea familiei, deși soția răposatului trăiește.

Câinele a devenit destul de agresiv, însă oamenii din zonă nu au luat nicio măsură până acum. Ei cred că asociația care a câștigat licitația pentru serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân a ajuns la performanța de a ști care sunt zonele „roșii” ale Bârladului și încă așteaptă intervenția acesteia. Se pare că asta nu a fost cea mai bună decizie, pentru că patrupedul a mușcat deja două persoane, iar pe altele le-a speriat foarte rău.

Într-un final, ieri, un locuitor de pe strada amintită a făcut sesizare la Primărie și așteaptă ca animalul să fie preluat de către cei care se ocupă de serviciul de gestionare a câinilor comunitari.

Câinele a fost abandonat de stăpână, care a plecat din localitate, și pentru că este un pericol public, asociația trebuie să îl preia, conform contractului.

Am crezut că fac infarct. Un câine, corcitură cu câine lup, a sărit la mine fără să-mi dea de bănuit înainte că ar fi agresiv. Eu nu locuiesc în zonă și mergeam la o cunoștință de pe strada G. G. Ursu. În dreptul casei nr. 20, pe strada G-ral Cerchez, m-a atacat acest câine. Nu a apucat să mă muște, dar m-a speriat rău. Am ajuns să trebuiască să ne ferim de câini, în halul ăsta am ajuns. Oriunde ai merge în acest oraș, dai de câini, fie că e vorba de cartiere mărginașe, fie că e în centru”, ne-a declarat un bârlădean care a sesizat redacția, în urma incidentului.

Omul, cu probleme cardiace, spune că pentru astfel de șocuri cineva ar trebui să răspundă.

Recent, la Bârlad și-a intrat în drepturi Asocierea <<Asociația „Sprijină câinii” – SC Serv Vet Impex SRL – SC Serv Prodmed Impex SRL>> din Vaslui, care a câștigat licitația pentru Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân, dar cetățenii reclamă tot mai mult astfel de cazuri, în ultimele săptămâni. Câinii par a fi mai mulți ca niciodată în oraș.

În zona magazinului Berlin de la Stadion, acum trei zile, erau 15 câini, i-am numărat. Au țâșnit toți de sub mașinile parcate, unde stăteau la umbră. În parcul Teatrului sunt și mai mulți. Nepoțica mea a țipat, efectiv, când de sub arbuștii din centrul parcului au apărut, dintr-o dată, 20 de câini, fără exagerare”, ne-a declarat un alt bârlădean îngrijorat de faptul că străzile Bârladului au devenit tot mai pline de câini agresivi, care reprezintă un adevărat stres pentru cetățeni. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU Lucrările la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: