Home / Social / Caravana ”Les films de Cannes a Vaslui”, trei noi seri de cinematecă în aer liber la Teatrul de vară

Caravana ”Les films de Cannes a Vaslui”, trei noi seri de cinematecă în aer liber la Teatrul de vară

Trei noi seri de cinematecă în aer liber vor fi în acest week-end la Teatrul de vară din Vaslui, în cadrul caravanei ”Les films de Cannes”, a cărui debut a fost în urmă cu o săptămână. Cinefilii vor putea urmări trei pelicule premiate la festivaluri de renume, intrarea fiind liberă în toate cele trei seri, de vineri până duminică.

Primăria municipiului Vaslui, în parteneriat cu Voodoo Films, va oferi un nou sfârșit de săptămână de neuitat iubitorilor de film, care vor avea posibilitatea să vizioneze gratuit proiecții premiate la festivaluri de renume. Astfel, începând cu această seară și până duminică, vor rula pe ecranul de la Teatrul de Vară trei filme de producție recentă, unul dintre acestea fiind turnat în țara noastră. Astfel, vineri, 12 iulie, co-producția Franța–România–Spania–Belgia–Statele Unite, turnată parțial în România de către Mobra Films, primul film al autorului Jacques Audiard în limba engleză și avându-i în distribuție pe marii actori hollywoodieni John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed, The Sisters Brothers/ Frații Sisters, va rula de la ora 21. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția 2018, unde a câștigat Leul de Argint pentru Cel mai bun regizor, apoi a fost laureatul Premiilor Cesar și Lumières. Western-ul spune povestea fraților Charlie (Joaquin Phoenix) și Eli (John C. Reilly) Sisters aflați într-o vânătoare continuă și, în același timp, o călătorie inițiatică ce pune la încercare legătura specială care îi unește. Într-o lume sălbatică și ostilă, atât Charlie, cât și Eli au mâinile murdare de sângele criminalilor și al nevinovaților. Charlie este cel mai tânăr și s-a născut pentru a ucide. Eli visează la o viață normală. Amândoi sunt angajați de Commodore să caute și să ucidă un om.

Sâmbătă, 13 iulie, ”The Florida Project” (Proiectul Florida), în regia actorului Sean Baker, va fi văzut pe ecranul Teatrului de vară din oraș. Filmul a avut premiera mondială la Cannes în 2017 în secțiunea ”Quinzaine des Réalisateurs” și a fost extrem de lăudat pentru regie și jocul actoricesc al lui Prince și William Dafoe. Tânăra mamă Halley (Bria Vinaite) și fiica ei (Brooklynn Prince) își petrec zilele în lumea colorată în nuanțe pastelate a motelurilor sărace din Orlando, bucurându-se de viață din plin. Protectorul lor iubitor este și managerul de motel Bobby (Willem Dafoe). Când norul întunecat al sărăciei amenință să le destrame viața de basm, soluția lui Halley le pune familia în pericol cu grave consecințe.

Caravana se va încheia duminică, pe 14 iulie, de la ora 21, cu proiecția filmului ”Cold War” (Războiul Rece), care a obținut premiul pentru regie la Cannes. Filmul este plasat în perioada războiului rece, în Polonia, și spune pasionanta poveste de dragoste dintre doi oameni de condiții sociale diferite, cu temperamente la poluri opuse, aparent nepotriviți, dar incapabili să renunțe unul la celălalt. Iubit de critici și de public, Cold War are forța de odinioară a cinematografului polonez clasic, coloana sonoră, pe ritmuri de jazz și rock and roll, împletindu-se perfect cu povestea furtunoasă a cuplului în „una dintre cele mai colorate experiențe pe care le vei vedea vreodată alb-negru”, scrie revista Time Out. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Concertul-surpriză oferit bârlădenilor de Muzeul „Vasile Pârvan”, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Muzeul „Vasile Pârvan” oferă publicului ...

Accident în lanț, în care au fost implicate patru mașini, pe E 581, după ce o șoferiță a intrat într-o depășire ilegală

Patru mașini au fost implicate ...

Fonduri europene de zeci de mii de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Dănuț CIOBANU Ieri, la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: