Home / Administratie / Dezastru în economie. În numai cinci luni au fost radiate din Registrul Comerțului 1.039 de firme

Dezastru în economie. În numai cinci luni au fost radiate din Registrul Comerțului 1.039 de firme

Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, sute de firme din județul Vaslui își suspendă activitatea sau intră în procedura de insolvență.

O premieră absolută se înregistrează în ceea ce privește radierea firmelor din Registrul Comerțului. Astfel, în perioada ianuarie – mai 2019, nu mai puțin de 1.038 de firme au fost radiate, ceea ce înseamnă o dinamică pozitivă de 174% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au fost radiate doar 378 de firme. Situația este atât de gravă, încât doar în luna mai a acestui an 80 de firme au fost radiate din Registrul Comerțului.

Potrivit acelorași date, în primele cinci luni ale acestui an și-au suspendat activitatea 107 firme, un număr de 138 de societăți au fost dizolvate și 16 firme au intrat în procedura de insolvență.

Din nefericire, și anul 2018 a reprezentat o perioadă nefastă pentru economia județului Vaslui. Fără investiții guvernamentale și o atragere consistentă a fondurilor europene, sute de firme locale și-au sistat activitatea. Cele mai multe opriri de activitate s-au înregistrat în domenii precum transport și depozitare, comerț cu ridicata și amănuntul, construcții, agricultură, pescuit etc.

Conform datelor statistice, în anul trecut și-au suspendat activitatea 275 de firme din județul Vaslui, față de 231 în cursul anului 2017. De asemenea, au fost dizolvate din 247 de firme locale, comparativ cu 154 în anul 2017. În aceiași perioadă, au fost radiate din Registrul Comerțului un număr de 799 de firme, comparativ cu 698 în anul 2017.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primăria Vaslui a stabilit planul de lucrări pe anul 2020, pentru beneficiarii de ajutor social

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

Investiție de peste 14 milioane de lei, pentru extinderea Parcului Copou din municipiul Vaslui

În cursul zilei de ieri, ...

Austeritatea extremă a coborât peste județul Vaslui. DGASPC are bani de salarii doar pentru trei luni

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: