Home / Administratie / Poștașii bârlădeni, terorizați de câini

Poștașii bârlădeni, terorizați de câini

În urma articolului prezentat în ziarul Est News, cu privire la pericolul pe care îl reprezintă câinii comunitari sau câinii cu stăpâni lăsați de izbeliște, mai mulți bârlădeni, care prin natura serviciului sunt obligați să circule pe jos zilnic, ne-au contactat pentru a semnala și ei că situația a scăpat de sub control.

Printre cei care sunt nevoiți să se apere de câini sunt și poștașii. Aceștia spun la unison că probleme cu patrupedele comunitare au întâmpinat dintotdeauna, dar acum sunt mai multe ca niciodată. Din punctul de vedere al poștașilor, tot orașul este plin de câini la acestă oră, dar anumite zone sunt ocupate efectiv de câini tot mai agresivi. Aceste puncte fierbinți sunt: str. Căpitan Grigore Ignat, str. Trestiana (Bloc ANL), zona Cinematografului „Bârladul”, str. Mihail Kogălniceanu (în zona sălii de sport), zona Gării, în special strada din spatele fostului sediu al Poliției Locale, str. Elena Doamna și Traian din Podeni, precum și zona Stadion, zona Bisericii Sf. Spiridon și Bd. Epureanu, în special porțiunea dintre Complexul de Servicii Comunitare și Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Ieri, am întâmpinat probleme cu câinii pe strada Buridava, pe la nr. 9. Este o zonă în care în permanență câinii pun în primejdie siguranța trecătorilor. Nu se ia nici o măsură. Noi poștașii suntem dotați de societate cu spray-uri paralizante, dar bârlădenii în nici un caz nu merg cu spray-urile în buzunar. La o adică, noi putem folosi spray-ul atunci când e nevoie, dar dacă bate vântul e posibil ca tot ce pulverizăm să se îndrepte asupra noastră. Am încercat să folosim și aparate cu ultrasunete. Să știți că nu mai merge. Se pare că patrupedele s-au obișnuit cu aceste unde și nu se mai sperie. Cred că trebuie făcut ceva, pentru că într-o zi, noi, sau cei care lucrează în curierat, încasatorii de la Aquavas sau CUP, vom putea deveni victime ale câinilor de pe străzi. Acum doi ani, un coleg de-a nostru a fost agresat în zona Vigonia de un câine care i-a rupt pantalonii. Putea fi mai rău și în fiecare zi poate fi mai rău. Zilele trecute, pe strada G-ral Cerchez o fată a fost speriată și mușcată de un câine, care, se pare, ar avea stăpân”, ne-a declarat un poștaș din Bârlad, nemulțumit că problema câinilor devine din ce în ce mai acută.

Bârladul este împânzit de câini, care în această perioadă umblă-n haite, îngrozind bârlădenii care circulă pe străzile mărginașe sau chiar pe strada principală.

Despre activitatea asociației care a câștigat licitația pentru serviciul de gestionare a câinilor comunitari au cerut explicații, ieri, în ședința de Consiliu, atât membrii legislativului din partea PNL cât și a PSD. Primarul Dumitru Boroș le-a răspuns că în cele trei zile de când asociația strânge câinii de pe domeniul public, a capturat 73 de câini și că în următoarele două zile vor începe și sterilizările. Edilul a mai precizat că asociația va declanșa și procedura de adopție a patrupedelor și că va interveni în zonele în care sunt probleme majore. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: