Home / Administratie / Proiect integrat de 7,7 milioane de lei, finalizat de autoritățile din Hoceni

Proiect integrat de 7,7 milioane de lei, finalizat de autoritățile din Hoceni

Autoritățile locale din Hoceni au finalizat un proiect integrat de 7,7 milioane de euro, fonduri de la Uniunea Europeană, cea mai mare investiție realizată vreodată de primărie în comună. Pe lângă realizarea sistemului de apă și canalizare în Barboși, proiectul, derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, a mai însemnat un centru de tip after school pentru elevii din Hoceni și dotarea cu costume populare și instrumente muzicale de fanfară a căminului cultural al comunei.

Zi de mare sărbătoare pentru cei 700 de locuitori ai satului Barboși, acolo unde a fost inaugurat sistemul de apă și canalizare, în lungime totală de 13 km. Autoritățile au ținut să marcheze într-un mod inedit finalizarea acestui proiect cu finanțare europeană, în condițiile în care este cel mai important realizat până acum ca valoare de Primăria Hoceni pe teritoriul comunei. Astfel, sfințirea rețelelor și tăierea panglicii inaugurale, eveniment la care a luat parte și conducerea județului, s-a făcut în centru satului, unde primăria a realizat o arteziană provizorie.

Suntem la finalul acestei investiții, pe care eu o consider cea mai importantă, atât valoric, cât și pentru viața de zi cu zi. Este un moment special pentru că toți locuitorii din Barboși beneficiază de apă potabilă în sistem centralizat. Astăzi, am cea mai mare bucurie pentru că, sub coordonarea mea, am reușit să asigurăm necesarul de apă într-un sat întreg, așa cum am făcut și cu celelalte localități ale comunei ai cărei locuitori au condiții asemănătoare cu ale dumneavoastră. Intențiile noastre sunt ca toți oamenii de la sat să aibă aproape același confort ca populația care locuiește în orașe. De aceea, cu ajutorul Consiliului Județean, cu cel al parlamentarilor de Vaslui, sperăm să reușim să facem în continuare lucruri bune și frumoase pentru dumneavoastră”, a declarat primarul comunei Hoceni, Vasile Țabără.

Sistemul centralizat de alimentare cu apă este racordat la două surse, un puț forat la 200 de metri adâncime și 150 de metri de drenuri cu captare, cu un debit de 3,19 litri/secundă. Din cele două surse, apa este pompată în două rezervoare metalice, cu o capacitate totală de 350 mc. De aici, apa trece printr-o stație de tratare, de unde apoi este pompată pe cei 6,5 km de rețele de distribuție de pe toate străzile din sat. Pe traseu sunt și 65 de hidranți ce pot fi folosiți în cazul situațiilor de urgență. Sistemul de alimentare cu apă a fost extins de autorități și în satul nou Barboși, cu efortul financiar propriu al autorităților locale. Rețeaua de canalizare se întinde, de asemenea, pe o lungime de 6,5 km, cu 172 de canale de colectare, pe traseu fiind montate și stații de pompare a apelor uzate. Pentru racordarea gospodăriilor, autoritățile locale au suportat de la bugetul local achiziționarea apometrelor, precum și realizarea acelor cămine în care s-au realizat racordurilor.

În ceea ce privește centrul de tip after school, cuprins în cadrul aceluiași proiect integrat finanțat prin AFIR, acesta este situat în reședința de comună și are ca scop pregătirea copiilor după finalizarea cursurilor. Prin achiziția de costume populare și instrumente muzicale, autoritățile doresc să revitalizeze tradițiile de fanfară. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasile Pavăl le cere consilierilor locali să se implice în finalizarea bugetului pe 2020

de Dănuț CIOBANU  Vasile Pavăl, primarul ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: