Home / Administratie / Proiectul pe infrastructură din Dragomirești a trecut cu bine examenul de la București
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Proiectul pe infrastructură din Dragomirești a trecut cu bine examenul de la București

Primăria Dragomirești a trecut cu bine de faza prezentării la București a proiectului pentru asfaltarea a două drumuri comunale. Proiectul a fost aprobat fără observații și, în următoarele săptămâni, urmează să fie semnat contractul de finanțare cu Compania Națională de Investiții (CNI).

“Am fost chemați într-o ședință la București, la sediul Ministerului Dezvoltării și apoi la Ministerul de Finanțe. Eu, împreună cu consultații, am prezentat proiectul tehnic, care a trecut fără niciun fel de observații. Acum aștept să mă cheme la București să semnez contractul cu CNI. Sperăm să ne cheme în curând”, ne-a spus Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești.

Valoarea totală a investiției se ridică la 11 milioane de lei, din care 600.000 de lei este partea de cofinanțare de la bugetul local. Prin asfaltarea celor două drumuri se are în vedere scoaterea din izolare a satelor Popești și Tulești din comuna Dragomirești, care din cauza drumurilor impracticabile pe timp de iarnă rămân izolate de restul comunei.

În urma lucrărilor se vor asfalta 6,6 kilometri de drumuri comunale. Astfel, din centrul satului Rădeni se vor asfalta 2,7 kilometri de drum spre satul Popești și alți 3,2 kilometri de drum spre satul Tulești. De asemenea, în proiect este prevăzută și asfaltarea unui segment de drum pe o lungime de 650 metri în interiorul localității Dragomirești.

Noi am încercat să facem această investiție cu fonduri europene, dar nu am avut punctajul necesar pentru a obține finanțarea. După asfaltare, în aceste localități vor avea acces și mașinile de pompieri și salvarea. Cele două sate au peste 800 de locuitori, iar copiii de acolo merg iarna pe jos mai mulți kilometri până la Școala din Rădeni, deoarece pe acele drumuri nu putem băga un microbuz școlar”, a mai spus Dănuț Iacob .(Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Dați la o parte mașina! Nu se vede trecerea de pietoni!

Dați la o parte mașina! ...

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

%d blogeri au apreciat: