Home / Sanatate / Incredibil! Primarul Boroș îi face mincinoși pe bârlădenii care critică Spitalul ”Beldiman”?

Incredibil! Primarul Boroș îi face mincinoși pe bârlădenii care critică Spitalul ”Beldiman”?

Calitatea tot mai slabă a actului medical, cauzată de criteriile dubioase de selecție a personalului medical mediu în cadrul concursurilor de angajare, au determinat câțiva consilieri locali să ceară explicații managerului spitalului bârlădean, la ultima ședință a Consiliului Local.

Daniela Borș, managerul Spitalului „Elena Beldiman”, a evitat să răspundă la întrebarea consilierului Adrian Todireasa referitoare la calitatea scăzută a actului medical, probată pe propria piele, în calitate de pacient la CPU. Managerul a răspuns, în schimb, atunci când a fost întrebată despre suspiciunile de fraudare a concursurilor, despre care presa a scris în ultimul timp. Daniela Borș a spus că a auzit că ar exista astfel de practici, dar nu de la personalul din spital, ci de la surse externe. Aceasta spune că de când se află la conducerea spitalului, concursurile sunt organizate ca la carte, subiectele nu se cunosc dinainte și că sunt declarați admiși candidații cei mai buni.

Alături de consilierul Adrian Todireasa, au abordat acest subiect sensibil și consilierii Sorin Răducanu și Andrei Huiban. Aceștia au remarcat faptul că atât presa cât și numeroși bârlădeni semnalează nereguli în privința concursurilor și a actului medical, iar pacienții rezonează cu aceste teme, manifestându-și nemulțumirile, cu subiect și predicat, în postările făcute pe rețelele sociale.

Consilierul Adrian Todireasa a adus în discuție și cazul asistentei medicale, prezentat în Est News, și a cerut reprezentanților spitalului, prezenți la ședință, să vină cu lămuriri. Managerul le-a răspuns membrilor legislativului local că fosta voluntară nu a participat decât la un singur concurs și nu la mai multe, așa cum a declarat aceasta. Probabil, actele doveditoare din arhiva spitalului au dispărut, ca multe altele, din cauza condițiilor improprii în care au fost depozitate, ori conducerea spitalului încearcă din răsputeri să ascundă adevărul, așa cum a vrut să ascundă și faptul că asistenta a făcut voluntariat în spital. Acest lucru nu l-au mai negat în fața consilierilor, întrucât au fost făcute declarații și prezentate fotografii care au dovedit că „falsele adevăruri” sunt pura realitate.

Consilierul independent Bogdan Sârbu a ținut să ia cuvântul, susținând că articolele din Est News sunt tendențioase și conțin informații eronate. Cu o atitudine de justițiar, Sârbu a mințit pe față consilierii că asistenta care a avut curajul să facă declarații publice devastatoare pentru spital nu mai are dreptul de liberă practică. Nimic mai neadevărat! Daniela Severin are drept de liberă practică, putându-se angaja în sistemul sanitar de stat sau privat pentru a profesa ca asistent medical.

În ciuda realității pure prezentate de cotidianul Est News și a reacției virulente a bârlădenilor vizavi de problemele grave cu care se confruntă spitalul, în special în privința lipsei de profesionalism a multor cadre, primarul Dumitru Boroș a venit imediat în apărarea celor doi reprezentanți ai spitalului, în același spirit al victimizării. Acesta a încercat să-i convingă pe consilieri că în joc sunt interese ascunse și că tot ce se scriem noi sunt minciuni.

Anchetele reporterilor Est News continuă să dea fiori conducerii spitalului și Primăriei, tocmai pentru faptul că interesele ascunse există, dar în curtea lor. Se tot întreabă de ce presa locală este atât interesată de ceea ce se întâmplă în spital. De exemplu, pentru că salariile din sănătate au ajuns la un nivel de neimaginat pentru alte categorii sociale din această țară, iar obligația morală și legală a echipei manageriale și a cadrelor medicale este cu atât mai mult să-și îndeplinească atribuțiile la un nivel corespunzător salarizării și cât mai transparent.

Un alt exemplu, pe care atât Sârbu căt și Boroș se prefac ca nu îl vad, îl reprezinta sutele de comentarii din spațiul public legate de criticile bârlădenilor la adresa spitalului. Cei doi aleși locali nu s-au gândit că făcându-ne pe noi mincinoși, i-au acuzat de minciună și de ”interese ascunse” pe toți bârlădenii care și-au exprimat public nemulțumirile legate de spital. Reacțiile lor sunt vizibile pe rețelele de socializare, acolo unde oamenii își povestesc experiențele și de unde ziarul Est News preia multe dintre subiectele prezentate. Subiecte pe care, probabil Sârbu și Boroș ar vrea să le ignorăm, așa cum ei înșiși fac. Îi informăm că noi nu suntem politicieni, ca să mințim oamenii, nu candidăm la viitoarele alegeri, așa cum cel mai probabil, vor face domniile lor, nu am intrat în campanie electorală, drept care nu ne vom preface că mizeriile orașului nu există!  (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Copil accidentat pe o trecere pentru pietoni din Vaslui. Șoferul, amendat și lăsat fără permis

Un copil de 9 ani ...

Bărbatul care și-a omorât concubina, în stare critică la spital după ce a făcut infarct

Bărbatul din Pădureni care și-a ...

Bărbat dus în stare gravă la spital după ce a fost surprins de un incendiu într-o garsonieră din Vaslui

Un bărbat de 44 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: