Home / Social / Direcția Silvică Vaslui va împăduri 20 de hectare de pe Valea Prutului

Direcția Silvică Vaslui va împăduri 20 de hectare de pe Valea Prutului

Direcția Silvică (DS) Vaslui intenționează să împădurească în această toamnă circa 20 de hectare de pe Valea Prutului. Într-o primă etapă, silvicultorii vasluieni vor pregăti terenul pentru plantatul puieților, urmând ca apoi să fie inaugurat șantierul de împădurire.

“Noi vrem să împădurim toată suprafața în această toamnă. Urmează să pregătim terenul, însă am fost opriți de ploile din ultimele luni care au inundat zona. Dacă vremea nu ne permite să plantăm în această toamnă, vom executa lucrările în primăvara anului viitor. Pentru acest an, avem un program de împădurire de 65 hectare”, a spus Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui.

În paralel cu lucrările de împădurire, silvicultorii vasluieni au demarat lucrările de întreținere la plantațiile de arbori. Din cauza precipitațiilor, activitatea silvicultorilor a fost blocată, iar puieții plantați în primăvară nu au putut fi curățați de buruieni. Anul trecut, DS Vaslui a avut un program de împăduriri pe o suprafață totală de 80 de hectare, din care 50 de hectare au fost plantate cu puieți în primăvara. Restul de 30 hectare din programul de împăduriri a fost realizat în luna octombrie, când cade frunza și arborii intră în repaos vegetativ. La fel ca în anii trecuți, DS Vaslui se confruntă cu probleme în ceea ce privește asigurarea forței de muncă pentru lucrările de împădurire.

Problema cu forța de muncă este generalizată. Este tot mai dificil și facem eforturi pentru a găsi resurse de forță de muncă, pentru acoperirea lucrărilor curente pe care le facem. Vrem să facem împăduririle cu muncitorii sezonieri din comunele arondate ocoalelor silvice. Vom planta specii de foioase cum ar fi stejar, frasin, salcie de luncă”, a spus Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

Eveniment inedit, organizat de Asociația Culturală „Constantin Hamangiu” din Bârlad

Activitatea din acest an a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: