Home / Social / Probleme la ISU Vaslui: numărul controalelor în județ, redus drastic din cauza lipsei de personal

Probleme la ISU Vaslui: numărul controalelor în județ, redus drastic din cauza lipsei de personal

Numărul de controale desfășurat în județ de Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui a scăzut drastic în ultimul an din cauza lipsei de personal. Numai comparativ cu primul semestru al anului trecut, verificările desfășurate în teren la firme și instituții publice au scăzut în aceeași perioadă de referință cu două treimi, de 392 la 124.

Reorganizarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui în 2017 a dat peste cap activitatea Inspecției de prevenire, cea care veghează la respectarea legii pe ceea ce înseamnă securitatea la incendii. Din 19 angajați pe care instituția îi avea în urmă cu trei ani pe acest sector de activitate, în prezent mai lucrează doar patru. În aceste condiții, numărul controalelor și inspecțiilor desfășurate s-a redus drastic, dovadă fiind statistica realizată de conducerea ISU pe primele șase luni ale acestui an. Dacă, de exemplu, în 2018, în primul semestru au fost 392 de verificări ale firmelor și agenților economici din județ, în perioada similară a acestui an s-au efectuat 124 de controale în teren. Mai mult decât atât, ca unități administrativ teritoriale, ISU nu a reușit să verifice decât una singură, respectiv municipiul Vaslui.

Lipsa pe personal pe acest sector de activitate este, într-adevăr, o mare problemă. Gândiți-vă că și la cei patru lucrători din cadrul Inspecției de prevenire, mai apar situații de concedii de odihnă, medicale și chiar de creștere a copilului”, ne-a declarat prim-adjunctul inspectorul-șef al ISU Vaslui, Nicolae Tătaru.

Chiar dacă are personal insuficient pe Inspecția de prevenire, ISU Vaslui va verifica în acest an și celelalte două aglomerări urbane importante ale județului, respectiv Bârlad și Huși. Vizate sunt, în principal, instituțiile de învățământ și de sănătate ale celor două unități administrativ teritoriale. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Dați la o parte mașina! Nu se vede trecerea de pietoni!

Dați la o parte mașina! ...

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

%d blogeri au apreciat: