Home / Administratie / Scandal imens legat de locurile de casă din Bârlad atribuite gratis copiilor VIP-urilor din politica locală!

Scandal imens legat de locurile de casă din Bârlad atribuite gratis copiilor VIP-urilor din politica locală!

Un scandal monstru a izbucnit zilele acestea la Bârlad, după ce Consiliul Local Bârlad a aprobat lista cu persoanele propuse pentru atribuirea de teren în vederea construirii unei locuințe. Zeci de persoane care au depus cereri în anii din urmă și care susțin că îndeplinesc condițiile legale au luat foc atunci când au văzut că numele lor nu se regăsesc între cele alese de autorități. Oamenii acuză modul în care au fost punctați și sunt convinși că totul că cele mai multe loturi au fost date ”piloșilor”, pe criterii politice sau pe nepotisme.

Spiritele s-au încins mai cu seamă după ce bârlădenii au studiat atent listele și au constatat, rând pe rând, că punctaje mari au primit și acoliții primarului, prietenii săi și unii colegi de partid, susțin cetățenii. Cel mai vizibil caz este cel al familiei Buzamăt. Fiicele traseistului politic, aciuat recent în PNL după 2016, Daniel Buzamăt, sunt în ”cărți” fiecare în parte cu câte un loc de casă, deși au 18, respectiv 19 ani. Practic aceste fete abia au terminat liceul și au șanse mari să devină proprietare de teren de casă în cel mai nou cartier al Bârladului, numit Alexandru cel Bun.

Revolta a fost peste măsură pe rețelele de socializare, acolo unde cazul a fost dezbătut pe larg. Loviți în drepturile lor s-au simțit și bârlădenii care așteaptă de ani de zile o palmă de teren, care au copii și care se târăsc cu arme și bagaje, din casă în casă, cu chirie sau stând la mila rudelor.

Dumitru Boroș a fost prea ocupat ca să stea de vorbă cu una dintre familiile respinse

Mai mulți cetățeni și-au dat întâlnire, ieri, la Primăria Bârlad, însă, în final, a ajuns o singură familie. Cei care și-au anunțat prezența și au renunțat să mai vină spun că s-au resemnat, convinși că ”mafia este prea mare” și nu vor rezolva nimic.

Marius Ghețău, singurul care a avut curajul de a cere socoteală autorităților, s-a prezentat la primăriei împreună cu soția și cei trei copii. Ei au vrut să afle de ce dosarul pe care l-au depus în urmă cu patru ani le-a fost respins. Au stat pe hol trei ore, dar primarul Dumitru Boroș nu i-a primit. Era ocupat.

„M-au trimis la un birou unde mi s-a spus ca nu aș fi avut un document la dosar, o declarație a socrului cum că nu are pământ. Eu am prezentat un document când m-am înscris și nimeni nu mi-a spus că nu e bun. Poate că asta au și dorit, ca dosarele să nu conțină actele necesare ca să poată fi eliminate cele ale oamenilor simpli, fără funcții. Eu locuiesc pe strada Sucevița nr 15, într-o cămăruță, cu soția și trei copii mici. Ce viitor pot eu să le ofer? Vor crește, unde vom locui? Eu am un salariu minim pe economie, dar sunt harnic, mă pricep la construcții și aș fi putut să-mi construiesc o casă modestă. Adică noi, ăștia amărâții, nu trebuie să trăim ca oamenii? Nu voi lăsa lucrurile așa. Voi face mai departe un memoriu. Este inadmisibil ce se întâmplă în țara asta! E normal ca unul care nu este însurat, care nu are copii, să primească loc de casă și alții cu familie înghesuită în câțiva metri pătrați să nu fie evaluată corespunzator?”, se întreabă Marius Ghețău.

Prefectul vine la Bârlad special pentru acest caz

Scandalul de la Bârlad, legat de atribuirea locurilor de casă, a ajuns și la Instituția Prefectului Vaslui. Sesizat de cetățenii nemulțumiți, prefectul Eduard Popica a declarat că lunea viitoare, la orele 10, va susține o sesiune extraordinară de audiențe, pentru acești oameni.

”Acum nu sunt în țară, dar am decis ca în prima zi a săptămânii următoare să țin special audiențe pentru acești cetățeni. Îi aștept la discuții pe toți cei nemulțumiți de felul cum au fost repartizate terenurile. Ar fi bine ca oamenii să scrie și o petiție în acest sens, pe care să mi-o înmâneze luni. În baza acestor petiții, vom putea face demersurile legale care se impun”, ne-a declarat prefectul Eduard Popica.

Este pentru prima dată când atribuirea de terenuri pentru casă, în baza Legii nr. 15/2003 naște un asemenea scandal public. În administrația trecută, au fost repartizate aproximativ 300 de locuri de casă, în diverse zone din oraș, dar niciodată gradul de revoltă nu a atins un asemenea nivel.

Numărul total al loturilor disponibile în acest moment este 200, cele mai multe fiind situate în cartierul Alexandru cel Bun, ce va fi înființat între Cimitirul ”Eternitatea” și Cartier Deal II. (Simona MIHĂILĂ, Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Polițiști care fac cinste uniformei și județului Vaslui

Trei polițiști din cadrul Inspectoratului ...

Obiecte decorative create de persoane cu dizabilități, cumpărate de bârlădenii cu suflet

Timp de două zile, holul ...

Bradul din centrul Vasluiului prinde contur. De Moș Nicolae, orașul va fi plin de luminițe

Pomul de Crăciun pregătit de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: