Home / Administratie / Sportul a primit cele mai multe fonduri nerambursabile din bugetul CJ Vaslui

Sportul a primit cele mai multe fonduri nerambursabile din bugetul CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU

CJ Vaslui a aprobat o finanțarea nerambursabilă de 486.520 lei pentru 19 proiecte depuse în cadrul programului județean de sprijinire a activităților nonprofit. Cele mai multe proiecte au fost depuse pe sport (10 proiecte) și cultură (6 proiecte). Pentru finanțarea proiectelor aflate pe lista de rezervă, cele două secțiuni vor primi în plus 81.393 lei.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat pentru anul 2019 o sumă de 800.000 lei pentru programul județean de finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes general. Suma totală acordată programului a fost repartizată astfel: cultură – 200.000 lei, culte – 100.000 lei, sport – 300.000 lei și social – 200.000 lei.

Până la această dată, în cadrul programului au fost depuse 33 de proiecte, din care 19 au fost declarate eligibile: cultură – 6 proiecte; culte – 2 proiecte; social – 1 proiect; sport – 10 proiecte. Finanțarea totală pentru proiectele declarate eligibile se ridică la suma de 486.520 de lei. Deoarece în domeniile cultură și sport s-au înregistrat economii la secțiunea dedicată organizațiilor cu experiență, CJ Vaslui va transfera această sumă tot în cadrul celor două capitole de finanțare, însă la secțiunea pentru organizații debutante. Astfel se va redistribui o sumă de 81.393 lei (cultură – 42.439 lei și sport – 38.954 lei) pentru finanțarea proiectelor de pe lista de rezervă.

Finanțarea nerambursabilă acordată din fonduri publice unui beneficiar se face în baza unui contract de finanțare nerambursabilă încheiat între județul Vaslui prin CJ Vaslui și beneficiar, în urma aplicării procedurii de selecție publică de proiecte. În cursul unui an calendaristic pot avea loc una sau mai multe sesiuni de selecție publică de proiecte. În vederea derulării programului, în cadrul CJ Vaslui s-a constituit o comisie pentru gestionarea programului pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes general pentru 2019. Programul se va desfășura în perioada 2 mai 2019 – 31 decembrie 2019.

Conform legislației în vigoare, CJ Vaslui acordă finanțări nerambursabile pentru activități nonprofit din domeniile cultură, culte, social și sport. Scopul programului este stimularea persoanelor juridice fără scop patrimonial pentru realizarea unor obiective de interes public local. Beneficiarii direcți ai programului sunt organizațiile neguvernamentale cu activitate în domeniul culturii și social, structurile sportive de drept privat și asociațiile pe ramura de sport din județul Vaslui și cultele religioase recunoscute. Beneficiarii indirecți ai programului sunt locuitorii județului Vaslui care vor participa la activitățile finanțate prin intermediul programului.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasile Pavăl le cere consilierilor locali să se implice în finalizarea bugetului pe 2020

de Dănuț CIOBANU  Vasile Pavăl, primarul ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: