Home / Administratie / Surpriza aleșilor locali pentru bârlădenii care nu-și permit vacanțe la mare: bronz la groapa plină de nisip din mijlocul străzii

Surpriza aleșilor locali pentru bârlădenii care nu-și permit vacanțe la mare: bronz la groapa plină de nisip din mijlocul străzii

mai zică gurile rele că autorităților din municipiul Bârlad nu le pasă de contribuabilii care, după ce-și achită taxele, impozitele locale și coșul lunar de facturi și cumpărături, rămân fără un sfanț în buzunare și își iau adio de la vacanțele exotice!

Mai “exotic” de atât nu se poate! Și, culmea, e și gratis! Despre ce e vorba, aflați dacă traversați de la un cap la altul Strada Ana Ipătescu din Bârlad, mai cunoscută tuturor drept aleea chilipirurilor de tot felul, din vecinătatea Școlii Nr. 5.

După ce, vreme de două luni, la capătul dinspre sud al acestei străzi ce duce de la Piața centrală către Gară, s-a aflat o groapă unde trecătorii mai curioși din fire puteau admira straturile surpate de asfalt și pietrișul din străfundul pământului, acum e limpede pentru toată lumea că autoritățile au avut, totuși, o strategie, și că nici pomeneală să lase lucrurile la voia întâmplării, așa cum credeau comercianții din zonă.

Ce plan au pus la cale autoritățile bârlădene cu groapa despre care Est News a scris, încă de luna trecută, că reprezintă un fenomen natural protejat de Primăria Bârlad? Unul simplu și ingenios, pentru care ar putea chiar să fie invidiate de conducerile altor orașe, care pun la bătaie fonduri uriașe pentru ca plătitorii de taxe de acolo să se bucure și de condiții civilizate de viață, și de mijloace de divertisment.

După cum se poate lesne observa în fotografiile făcute de reporterul Est News, groapa din mijlocul străzii e tot acolo, dar a fost acoperită de un morman de nisip. Probabil că administrația din Bârlad s-a gândit să le facă o surpriză tuturor celor care nu-și permit concedii la mare, astfel că le oferă o oază gratuită de exotism.

Pentru că “peticeala” autorităților bârlădene este ocolită de trecători, cei care vor să se bronzeze au la dispoziție peste patru metri pătrați de plajă improvizată, unde încap lejer două șezlonguri și o umbrelă de soare. Dacă nu vreți să le aduceți de acasă, le găsiți la comercianții de alături, de la care puteți să vă achiziționați inclusiv costume de baie și prosoape de plajă.

Cum meteorologii anunță precipitații în următoarea perioadă, vă recomandăm să vă grăbiți dacă doriți să vă procurați un bronz exotic, chiar din mijlocul orașului, între o rundă de cumpărături la piață și o plată a facturilor la utilități. Nu de alta, însă ploile s-ar putea să spele bunătate de nisip și să dea peste cap planurile administrației de a pune în aplicare Programul local de mare interes “Plaje pe asfalt”.

Nu vă mirați prea tare, acesta este programul la vedere, de pe străzile Bârladului, care îl înlocuiește cu succes pe acela care prevedea construcția unui Aqualand la Prodana, promis de candidatul liberal Dumitru Boroș în campania electorală din 2016. Cu alte cuvinte, divertisment, dar la scară redusă! Că atât s-a putut!

Între timp, “Legământul lui Boroș cu bârlădenii” e făcut uitat prin vreun sertar din biroul primarului, sau poate chiar îngropat în prima plajă de pe asfalt din istoria orașului și, probabil, a lumii. Doar nu degeaba se spune că “Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!”. (Simona MIHĂILĂ)

About Mihai Vasile

x

Check Also

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: